Νίκος Παππάς – Γιώργος Τσίπρας: Χωρίς διαφάνεια και πλαίσιο προστασίας επιχειρήσεων και α’ κατοικίας το σχέδιο Ηρακλής


Ο τομεάρχης Οικονομίας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, με τον αναπληρωτή τομεάρχη, Γιώργο Τσίπρα, προχώρησαν σε κοινή δήλωση για το σχέδιο Ηρακλής τονίζοντας πως δεν υπάρχει διαφάνεια, όπως επίσης και πλαίσιο προστασίας των επιχειρήσεων και της πρώτης κατοικίας.

Συγκεκριμένα η κοινή δήλωση αναφέρει: Χωρίς διαφάνεια και πλαίσιο προστασίας επιχειρήσεων και α’ κατοικίας το σχέδιο Ηρακλής.

Η συζήτηση στη Βουλή για το σχέδιο Ηρακλής ήταν αποκαλυπτική:

  • Ως το τέλος Μαρτίου θα έχουν γίνει 3.000 πλειστηριασμοί.
  • Κανένα πλαίσιο προστασίας δεν τίθεται για επιχειρήσεις και πρώτη κατοικία.
  • Η ΝΔ αρνείται να θέσει όρους διαφάνειας στη λειτουργία των εξυπηρετητών και τη διαχείριση των εγγυήσεων των 12 δισ. ευρώ που βάζει το δημόσιο.
  • Παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης των εγγυήσεων, αφού δεν υπάρχει δέσμευση από τον SSM για την αξιολόγηση των senior ομολόγων.
  • Καμία υποχρέωση χρηματοδότησης της οικονομίας δεν επιβάλλεται στις τράπεζες ως αντιστάθμισμα της εκκαθάρισης των βιβλίων τους.
  • Κόντρα στην επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος από τον κ. Μητσοτάκη, οι τράπεζες δεν μειώνουν τις χρεώσεις των τραπεζικών συναλλαγών.

Το μέλλον για τους δανειολήπτες (επιχειρήσεις και νοικοκυριά), αλλά και για την ίδια την οικονομία προβλέπεται δυσοίωνο. Σε μικρό διάστημα η καθημερινότητα θα ορίζεται από εξώσεις οικογενειών, πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών, ισοπέδωση επιχειρήσεων.

Πολιτική

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: