Νίκος Παναγιωτόπουλος: Δεν είχαμε ψευδαίσθηση ότι η Τουρκία θα σταματούσε τις προκλητικές συμπεριφορές


«Δεν είχαμε καμία ψευδαίσθηση ότι η Τουρκία θα σταματούσε τις γνωστές προκλητικές συμπεριφορές» τόνισε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και τον Αντώνη Σρόιτερ.

«Δεν είχαμε καμία ψευδαίσθηση, ούτε στο Υπουργείο Άμυνας ούτε στο Υπουργείο Εξωτερικών, ούτε στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ναυτιλίας κλπ και στην Κυβέρνηση ότι η Τουρκία θα σταματούσε τις γνωστές προκλητικές συμπεριφορές. Απλά, έχουμε καταστρώσει τα σχέδια μας, χειριστήκαμε όπως έπρεπε τον αιφνιδιασμό του Έβρου – που δεν έπιασε βέβαια – και ανάλογα διαμορφώνουμε την αποτρεπτική μας συμπεριφορά στα νησιά. Εκτιμούμε ότι όσο βελτιώνεται ο καιρός τόσο θα εντείνονται και οι απόπειρες εισροής μεταναστών στα νερά μας και στα εδάφη μας» είπε.

Ερωτηθείς από τον Αντώνη Σρόιτερ αν πιστεύει πως μόλις η κρίση που έχει ξεσπάσει στη γείτονα Τουρκία λόγω του κορονοϊού περάσει, θα επανέλθει και το πρόβλημα στον Έβρο, ο κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος απάντησε: «Κάνουμε τέτοιου είδους εκτιμήσεις. Η Τουρκία βέβαια αντιμετωπίζει το δικό της οξύτατο πρόβλημα λόγω της πανδημίας. Όλες οι χώρες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την κρίση. Εμείς πάμε σε μια σταδιακή χαλάρωση των μέτρων, θα δούμε πώς θα αποδώσει αυτό, αλλά νομίζω πως σε κάθε περίπτωση η αντίδραση μας και ο σχεδιασμός μας απέναντι σε συμπεριφορές αυτές της Τουρκίας παραμένει σταθερός».

Αναφορικά με τις πληροφορίες που έχει ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος για το τι συμβαίνει με τον κορονοϊό στα τουρκικά στρατεύματα, είπε: «Εκτιμούμε ότι ο κορονοϊός έχει επηρεάσει και τη λειτουργία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Καμίας χώρας οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν μείνει ανεπηρέαστες από την πανδημία» και πρόσθεσε: «Έχουμε μια σχετική μείωση της δραστηριότητας σε όλα τα μέτωπα, συνεχίζουμε να έχουμε υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά και παραβιάσεις του εναερίου χώρου μας αλλά με μικρότερη συχνότητα και αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ένας αντίκτυπος. Δεν σταματάνε κιόλας. Εμείς θα είμαστε πάντα εκεί, να αναγνωρίζουμε και να αναχαιτίζουμε. Όντως τις περασμένες μέρες μας έγινε γνωστό ότι η Τουρκία σχεδιάζει να ματαιώσει τη διεξαγωγή της μεγάλης αεροναυτικής άσκησης που γίνεται αυτές τις μέρες».

Πολιτική

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: