Νικητές στο ράλι της Σαρδηνίας οι Tanak- Jarveoja με το Hyundai i20 N Rally1

Ο 5ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι στην Σαρδηνία ήταν ένας θρίαμβος για τη Hyundai αφού έκανε το 1-3 αλλά και μια επιβεβαίωση για τα δυνατά Puma της M-Sport Ford, που τερμάτισαν στην 2η και 4η θέση.

Οι Ott Tanak-Martin Jarveoja (Hyundai i20 N Rally1) τερμάτισαν πρώτοι μετά από 21 δύσκολες ειδικές διαδρομές με χρόνο 2.57. 21.7, Πίσω τους με διαφορά +56.9 οι Craig Breen-Paul Nagle (Puma Rally1). Με +24.3 πίσω από το Puma τερμάτισαν οι Dani Sordo-Candido Carrera (Hyundai i20 N Rally1) και στην τέταρτη θέση της γενικής με +36.4 πίσω από το Hyundai i20 N Rally1 τερμάτισαν οι Pierre Louis Loubet-Vincent Landais (Puma Rally1).

Στην 5η και 6η θέση τερμάτισαν δύο Yaris της Toyota Gazoo Racing με τους Kalle Rovanpera-Jonne Halttunen και Takamoto Katsuta-Aaron Johnston. Είναι η πρώτη φορά τα δύο τελευταία χρόνια που δεν βρίσκεται στο βάθρο των νικητών κανένα αυτοκίνητο της Toyota Gazoo Racing.

Ο Rovanpera που προηγείται στο παγκόσμιο πρωτάθλημα με 120 βαθμούς είχε την ατυχία να ξεκινάει πρώτος στο χωμάτινο αγώνα που ήταν γεμάτος πέτρες και να χαράζει τις αγωνιστικές γραμμές για τούς υπόλοιπους. Το γνώριζε ότι δεν μπορούσε να κινηθεί όπως ήθελε αλλά δεν μπορούσε να κάνει και διαφορετικά. Μετά το ράλι της Σαρδηνίας στη βαθμολογία του Π.Π.Ρ στη 2η βρίσκεται ο Neuville με 65 βαθμούς και στην 3η θέση ο σημερινός νικητής o Tanak με 62 βαθμούς.

Στο τελευταίο σκέλος του Ράλι Σαρδηνίας  οι ειδικές ήταν γεμάτες από κόσμο που αποθέωσαν όλους τους οδηγούς που είχαν έναν έντονο συναγωνισμό αλλά και αρκετές εκπλήξεις .

Ο Εσθονός νικητής είπε ότι το αυτοκίνητό του ήταν άψογο  στημένο, άντεξε τα ατέλειωτα «γιαμ» και στη Σαρδηνία έμαθε πολλά για το Hyundai i20 N Rally1 . Για τη σημερινή μάχη είχε μεγάλη απόσταση ασφαλείας από το δεύτερο πλήρωμα και πρίν ξεκινήσει είπε ότι θα κάνει αγώνα στρατηγικής. Τελικά μόνο στρατηγική δεν έκανε αφού κινήθηκε στο όριο και κέρδισε και τις σημερινές ειδικές διαδρομές αυξάνοντας ακόμη περισσότερο τις διαφορές.

Ωστόσο παραδέχθηκε ότι ο αγώνας είχε πολλές δυσκολίες ωστόσο οι μηχανικοί του έκαναν εξαιρετική δουλειά.

Ο Dani Sordo που τερμάτισε στην 3η θέση είπε ότι το μοναδικό πρόβλημα που είχε ήταν η σκόνη και οι εσωτερικές θερμοκρασίες στο Puma.

Ικανοποιημένοι με το αυτοκίνητό τους αλλά και με τη θέση που τερμάτισαν ήταν οι Γάλλοι Pierre Louis Loubet-Vincent Landais (Ford Puma Rally1). Στο ράλι αυτό η 4η θέση είναι πολύ καλή και σίγουρα ο νεαρός Loubet όταν μάθει καλά το αυτοκίνητό του θα κάνει ακόμη καλύτερους χρόνους.

Η ελληνική συμμετοχή

Στη δεύτερη θέση της κατηγορίας WRC2 Masters και στην 20η της γενικής κατάταξης στο Ράλι Σαρδηνίας τερμάτισαν οι Ιορδάνης Σερδερίδης-Fred Miclotte. Το πλήρωμα οδηγώντας Skoda Fabia Rally2 Evo πραγματοποίησε θεαματικά περάσματα στις ειδικές του αγώνα. Ο αρχικός στόχος των Σερδερίδη-Miclotte ήταν να πραγματοποιήσουν όλα τα χιλιόμετρα του αγώνα ώστε να προετοιμαστούν κατάλληλα για το επερχόμενο Ράλι Σαφάρι, χωρίς να έχουν το μυαλό τους στους χρόνους των αντιπάλων πληρωμάτων της κατηγορίας. Ωστόσο, μετά τις πρώτες ειδικές όταν είδαν ότι είναι ανταγωνιστικοί, οδήγησαν έξυπνα και τερμάτισαν δεύτεροι στην κατηγορία που απευθύνεται στους Οδηγούς άνω των 55 ετών.

Οι δέκα πρώτοι

Νικητές στο ράλι της Σαρδηνίας οι Tanak- Jarveoja με το Hyundai i20 N Rally1 gr.

now24.gr-auto

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: