Νικήστε την αϋπνία με αυτές τις τροφές

Δοκιμάζετε όλα τα κόλπα που έχετε ακούσει και διαβάζει, αλλά μάταιος κόπος, ο Μορφέας εξακολουθεί να σας γυρίζει την πλάτη; Το ξέρετε ότι η ποιότητα του ύπνου επηρεάζεται από τη διατροφή;

Κι, όμως, η διατροφή που ακολουθούμε, επηρεάζει και στον ύπνο και πολλές φορές, η αυπνία συνδέεται με το τι τρώμε. Και ναι, υπάρχουν τροφές που νικάνε την αϋπνία, άμεσα και αποτελεσματικά.

Ιδού:

Αμύγδαλα

Στάσου… μύγδαλα! Μία χούφτα αμύγδαλα είναι αρκετή για να κοιμηθούμε σχεδόν αμέσως, καθώς το μαγνήσιο που περιέχουν βοηθά στη χαλάρωση των μυών και της λειτουργίας των νεύρων.

Μέλι

Ένα κουταλάκι μέλι πριν τον ύπνο, αρκεί για να έρθει γλυκά ο ύπνος. Κι αυτό, διότι η γλυκόζη που περιέχει δίνει εντολή στον εγκέφαλο να καταστείλει την ορεξίνη, την ουσία που προκαλεί εγρήγορση κι ένταση.

Αφεψήματα από βότανα

Μπορείτε, επίσης, να πιείτε αφεψήματα από βότανα, όπως το χαμομήλι, ο λυκίσκος, η λεβάντα κ.α.

Μαύρη σοκολάτα

Για τους γλυκατζήδες άυπνους, η ιδανική επιλογή, είναι η μαύρη σοκολάτα! Ναι, καλά διαβάσατε. Σε αντίθεση με τη σοκολάτα γάλακτος και τα γλυκά γενικότερα, που προκαλούν διέγερση, η μαύρη σοκολάτα κάνει ακριβώς το αντίθετο. Χαλαρώνει το σώμα και τον εγκέφαλο

Κεράσια

Τα λατρεμένα κεράσια, κάνουν καλή δουλειά και στο θέμα του ύπνου. Αν φάτε λίγα πριν πάτε στο κρεβάτι, ο ύπνος θα έρθει αμέσως. Κι αυτό διότι, η μελατονίνη, που περιέχουν βοηθά στη ρύθμιση του ύπνου.

Μπανάνες

Και οι μπανάνες ενδείκνυνται για τις αυπνίες, αφού το μαγνήσιο και το κάλιο που περιέχουν, λειτουργούν ως χαλαρωτικά των μυών και των νεύρων.

 

mothersblog.gr

seleo.gr-Ygeia

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: