Νίκη στα χαρτιά για τον Lewis Hamilton–Άδικη η απόφαση των οργανωτών

Η ποινή που έδωσε η οργανωτική επιτροπή στον οδηγό  της Ferrari, Sebastian Vettel ήταν απαράδεκτη. Τερμάτισε πρώτος και ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί. Αντίθετα στο πρώτο σκαλί ανέβηκε ο Lewis Hamilton  της Mercedes που τερμάτισε δεύτερος. Ήταν άδικη η απόφαση της επιτροπής που έσπευσε να τιμωρήσει χωρίς να εξετάσει τι ακριβώς συνέβη. Αν έβλεπαν τα μάτια του Vettel θα διέκριναν ότι ήταν μπροστά στο δρόμο και δεν μπορούσε να ξέρει σε ποιο ακριβώς σημείο ήταν ο Hamilton. Ο Βρετανός κέρδισε στα χαρτιά και φυσικά αυτή τη νίκη του  δεν την πανηγύρισε.

Ας δούμε όμως και τι έγινε στον αγώνα με τη θερμοκρασία στην άσφαλτο να φθάνει τους 50 βαθμούς. Οι Ferrari και Mercedes κατέλαβαν τις τέσσερις πρώτες θέσεις στον τερματισμό εκκινώντας με την μέση γόμα. Πραγματοποίησαν μια μόνο αλλαγή όπου τοποθέτησαν τη σκληρή γόμα: Πρόκειται για μια στρατηγική την οποία είχαμε προκρίνει ως ταχύτερη. Το GP στον Καναδά ήταν από τα πιο ζεστά στην πρόσφατη ιστορία.Ο Vettel ξεκίνησε από πρώτος και  κράτησε το προβάδισμα. Άλλαξε ελαστικά μετά από 26 γύρους, δυο γύρους νωρίτερα από το Hamilton. Το δίδυμο έδωσε σκληρή μάχη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα με τη διαφορά ανάμεσά τους να μην ξεπερνά τα 2 δευτερόλεπτα. Η μάχη κρίθηκε λόγω μιας ποινής για «μη ασφαλή» επάνοδο στην πίστα, που δόθηκε στο Vettel από τους αγωνοδίκες. Ο οδηγός της Red Bull, Max Verstappen που εκκινούσε από την 9η θέση ακολούθησε μια εναλλακτική στρατηγική. Έκανε ένα μεγάλο πρώτο μέρος με τη σκληρή γόμα και μετά στο τέλος έβαλε τη μέση γόμα. Την ίδια στρατηγική ακολούθησε ο οδηγός της Racing Point, Lance Stroll που τερμάτισε 9ος. Η πλειοψηφία των οδηγών σταμάτησε μόνο μια φορά παρά τις υψηλές θερμοκρασίες.

Ο οδηγός της Mercedes, Valtteri Bottas  πήρε τον έξτρα βαθμό ταχύτερου γύρου, χάρη σ’ ένα τελευταίο μικρό μέρος όπου χρησιμοποίησε τη μαλακή γόμα.Η Renault πήρε διψήφιο αριθμό βαθμών για πρώτη φορά φέτος με στρατηγική μαλακή/σκληρή γόμα. Συνολικά είχαμε τέσσερις διαφορετικές στρατηγικές ανάμεσα στους πρώτους έξι οδηγούς.

 

 

 

 

 

 

 

 

Νίκη στα χαρτιά για τον Lewis Hamilton–Άδικη η απόφαση των οργανωτών gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: