Νίκη Κεραμέως για τους Έλληνες μαθητές στην Ιταλία: Δεν υπάρχει λόγος να τεθούν σε καραντίνα

«Δράσαμε καθαρά προληπτικά» λέει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, αναφορικά με την απόφαση αναστολής των σχολικών εκδρομών προς την Ιταλία και την άμεση επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών που αυτές τις ημέρες βρίσκονται στην γειτονική χώρα, όπου έχουν εμφανιστεί εκατοντάδες κρούσματα του κορονοϊού.

«Είμαστε σε επαφή με όλα τα σχολεία και σιγά-σιγά τα παιδιά επιστρέφουν» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1. «Δεν υπάρχει λόγος ή πιθανότητα να τεθούν τα παιδιά σε καραντίνα. Τα παιδιά θα επιστρέψουν κανονικά στις δραστηριότητες τους και μόνο εάν κάποια τυχόν εμφανίσουν κάποιο ανησυχητικό σύμπτωμα θα γίνουν όσα προβλέπονται από το Υπ. Υγείας» πρόσθεσε.

Όπως τόνισε «δεν έχουμε την παραμικρή ενημέρωση ότι κάποιο από τα παιδιά, τα οποία άλλωστε δεν έχουν πάει σε κάποια από τις περιοχές που βρίσκονται σε καραντίνα, έχει κάποιο σύμπτωμα», σημειώνοντας ότι υπάρχουν σχετικές εγκύκλιοι με οδηγίες που ήδη εκδόθηκαν για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Ανήσυχοι οι γονείς – Τι λέει μαθήτρια που βρίσκεται στη Ρώμη

Ο Π. Βασιλειάδης, πατέρας μιας εκ των μαθητών και μαθητριών που βρίσκονται στην Ιταλία, εκπαιδευτικός και ο ίδιος, ανέφερε στην εκπομπή ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία μεταξύ των γονέων, παρότι τα παιδιά βρίσκονται στην Ρώμη, όπου δεν υπάρχουν μέχρι τώρα κρούσματα, αλλά ουδείς μπορεί να μας διαβεβαιώσει ότι δεν θα υπάρξουν.

«Όλοι οι γονείς θεωρούμε ότι τα παιδιά πρέπει, καθαρά για προληπτικούς λόγους, να επιστρέψουν άμεσα στην Ελλάδα» λέει.

Η κόρη του, Ραφαηλία, είπε ότι η ίδια και οι συμμαθητές της, στην Πομπηία και στην Ρώμη, όπου βρέθηκαν τα παιδιά την πρώτη ημέρα της εκδρομής τους στην Ιταλία, είναι καλά και δεν υπήρξε καμία ανησυχία.

Περιέγραψε ότι κάποιοι κάτοικοι φορούν μάσκες, αλλά τα παιδιά, όπως τους συνεστήθη, δεν φορούν. Η μαθήτρια είπε ότι βάσει του προγραμματισμού, η εκδρομή τους ολοκληρώνεται την Παρασκευή, ωστόσο αναμένεται να δρομολογηθεί η επίσπευση της επιστροφής των μαθητών και των εκπαιδευτικών στην Ελλάδα.

Έλληνας πρόξενος στο Μιλάνο: Από σήμερα περιμένουμε πανικό

Την κατάσταση που επικρατεί στο Μιλάνο μετά τα κρούσματα από τον κορονοϊό στην Ιταλία, η οποία μετράει ήδη τρεις νεκρούς, περιέγραψε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Έλληνας πρόξενος στην πόλη, Νίκος Σάκκαρης.

«Η περιοχή του Μιλάνου έχει χωριστεί σε δύο ζώνες: «κίτρινο» το Μιλάνο και «κόκκινη» μια περιοχή με 50.000 κατοίκους. Πεντακόσιοι καραμπινιέροι με αστυνομικούς δεν αφήνουν κανέναν ούτε να μπει ούτε να βγει από τα χωριά αυτά» είπε ο κ. Σάκκαρης σχετικά με τον κορονοϊό.

Όσον αφορά την καθημερινότητα στο Μιλάνο ο Έλληνας πρόξενος είπε ότι «τα πράγματα είναι λίγο δύσκολα. Δεν κυκλοφορεί το μετρό, δεν λειτουργούν σχολεία και πανεπιστήμια σε όλη την Λομβαρδία, Πιεμόντε και Βένετο».

Ερωτηθείς για τυχόν σκηνές πανικού από κατοίκους της πόλης ο κ. Σάκκαρης απάντησε ότι «εχθές (σ.σ Κυριακή) έτρεξε ο κόσμος στα σούπερ μάρκετ. Πανικός όπως στις ταινίες, δεν υπάρχει ακόμα, σήμερα, όμως, που ο κόσμος θα συνειδητοποιήσει ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει μάλλον θα υπάρξει πανικός».

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: