«Νιγηριανή απάτη»: Πήραν 74.000 ευρώ για να «επιστρέψουν» 148.000 ευρώ

Στη σύλληψη ενός αλλοδαπού, μέλους εγκληματικής οργάνωσης που προσέγγιζε ανυποψίαστους πολίτες και τους εξαπατούσε με τη μέθοδο της «νιγηριανής απάτης», προχώρησε η αστυνομία.

Ιδιώτης κατήγγειλε πως άγνωστοι δράστες τον προσέγγισαν μέσω διαδικτύου υποδυόμενοι στελέχη τραπεζικού ιδρύματος με έδρα το εξωτερικό και του προσέφεραν δάνειο με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους καθώς και της δυνατότητας πολλαπλασιασμού και παραχάραξης νομισμάτων.

Αφότου τον έπεισαν, κανονίστηκε συνάντηση κατά την οποία του είπαν πως θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερο κέρδος μέσω παραχάραξης-παραγωγής και πολλαπλασιασμού χαρτονομισμάτων, με τη χρήση δήθεν ειδικών χημικών-χρωστικών ουσιών σε χρωματισμένα χαρτονομίσματα. Έτσι κατάφεραν και του απέσπασαν 74.000 ευρώ τα οποία δήθεν θα αυξάνονταν σε 148.000 ευρώ, ως αποτέλεσμα της διαδικασίας.

Στη συνέχεια προγραμματίσθηκε νέα συνάντηση, προκειμένου το θύμα να καταβάλλει χρηματικό ποσό ύψους 150.000 ευρώ, ώστε μέσω της υποτιθέμενης διαδικασίας πολλαπλασιασμού να παραλάβει 300.000 ευρώ.

Σε οργανωμένη επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020 σε περιοχή της Αττικής, με τη συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας συνελήφθη ο αλλοδαπός τη στιγμή που παρέλαβε προσημειωμένο χρηματικό ποσό το οποίο προοριζόταν δήθεν για την αγορά των απαραίτητων χημικών — χρωστικών ουσιών αποχρωματισμού των χαρτονομισμάτων.

Μετά από έρευνες, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3.450ευρώ, πλήθος τεμάχια μαύρου χαρτιού με εντυπώσεις στοιχείων και διαστάσεις χαρτονομισμάτων των 100 ευρώ και 2 κινητά τηλέφωνα.

Σε βάρος του συλληφθέντα και τεσσάρων ακόμα συνεργών του – μελών της οργάνωσης που αναζητούνται, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση, απάτη και παραχάραξη νομισμάτων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια Ανάκριση, ενώ οι έρευνες για τη συμμετοχή του κυκλώματος σε παρόμοιες πράξεις συνεχίζονται.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: