Νιγηρία: Τζιχαντιστές σκότωσαν 10 ανθρώπους στην Πολιτεία Μπόρνο

Τα θύματα ήταν στο χωριό και αναζητούσαν μέταλλα, όταν έπεσαν πάνω στους τρομοκράτες που τους σκότωσαν

Ένοπλοι που πιστεύεται ότι συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος της Δυτικής Αφρικής (Iswap) σκότωσαν σήμερα δέκα ανθρώπους στην Πολιτεία Μπόρνο, μια περιοχή της βορειοανατολικής Νιγηρίας όπου σημειώνονται συχνά τέτοιες επιθέσεις.

Τα δέκα θύματα, εννέα άνδρες και μία γυναίκα, μάζευαν ό,τι μέταλλα είχαν απομείνει από τα οχήματα που κάηκαν κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων του στρατού στο χωριό Κόντι Κούρμι, κοντά στην πόλη Μπάμα, όταν δέχτηκαν την επίθεση.

«Σκοτώθηκαν όλοι», είπε ο αρχηγός μιας παραστρατιωτικής οργάνωσης, ο Μπαμπακούρα Κόλο.

«Τα θύματα ήταν στο χωριό και αναζητούσαν μέταλλα, όταν έπεσαν πάνω στους τρομοκράτες που τους σκότωσαν», πρόσθεσε.

Την Παρασκευή, μαχητές της Iswap επιτέθηκαν στην πόλη Μονγκούνο, σκότωσαν τρεις πολιτοφύλακες και πήραν ομήρους τρεις πολίτες. Από τις αρχές Ιουνίου, τουλάχιστον 23 άνδρες, μέλη μιας ομάδας που εμπορεύεται παλιοσίδερα, εκτελέστηκαν από τους τζιχαντιστές σε αυτήν την περιοχή, κοντά στα σύνορα με το Τσαντ. Οι παλιατζήδες αυτοί, που μετακινούνται διαρκώς αναζητώντας μέταλλα, κατηγορούνται από τους τζιχαντιστές ότι ενημερώνουν τις αρχές για τις κινήσεις τους. Στα τέλη Απριλίου, περίπου 30 παλιατζήδες σκοτώθηκαν από τους τζιχαντιστές.

Η Πολιτεία Μπόρνο είναι το λίκνο της εξτρεμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, από την οποία αποσχίσθηκε η Iswap το 2016.

Από τις συγκρούσεις με τους τζιχαντιστές, που έκαναν την εμφάνισή τους το 2009 στη βορειοανατολική Νιγηρία, έχουν χάσει τη ζωή τους 40.000 άνθρωποι ενώ περίπου 2 εκατομμύρια εκτοπίστηκαν από τις εστίες τους, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: