Νίγηρας: Εκατοντάδες διαδηλώνουν εναντίον της στρατιωτικής παρουσίας της Γαλλίας

Αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν ειρηνικά χθες Κυριακή στους δρόμους της πρωτεύουσας του Νίγηρα, της Νιαμέ, εναντίον κυρίως της παρουσίας της γαλλικής αντιτζιχαντιστικής δύναμης Μπαρχάν και υπέρ της Ρωσίας, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Φωνάζοντας συνθήματα όπως «έξω η Μπαρχάν», «κάτω η Γαλλία», «ζήτω ο Πούτιν και η Ρωσία», διαδηλωτές έκαναν πορεία σε δρόμους της πρωτεύουσας και κατόπιν έλαβαν μέρος σε συγκέντρωση μπροστά στο κτίριο του κοινοβουλίου.

Ορισμένοι από τους διαδηλωτές ανέμιζαν σημαίες της Ρωσίας και κράταγαν πλακάτ με συνθήματα εχθρικά προς τη Γαλλία και την Μπαρχάν.

«Να φύγει ο εγκληματικός γαλλικός στρατός», ή «η αποικιοκρατική στρατιωτική δύναμη Μπαρχάν πρέπει να φύγει» διάβαζε κανείς στα πλακάτ των συμμετεχόντων στην κινητοποίηση, που έγινε με την άδεια της δημοτικής αρχής της Νιαμέ.

Περίπου 3.000 γάλλοι στρατιωτικοί συνεχίζουν να είναι ανεπτυγμένοι στο Σαχέλ —κυρίως στον Νίγηρα, εκ των βασικών συμμάχων του Παρισιού—, μετά την αποπεράτωση της αποχώρησής τους από το Μαλί.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: