New York Times: “Νησί της απελπισίας” η Μυτιλήνη

«Νησί της απελπισίας» χαρακτηρίζουν τη Μυτιλήνη οι New York Times που βρέθηκαν στο κέντρο υποδοχής μεταναστών στη Μόρια, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας.

Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα New York Times, 5.500 μετανάστες και πρόσφυγες στοιβάζονται σε έναν χώρο που κατασκευάστηκε για να φιλοξενήσει 2.5000 άτομα.

«Ακόμα κι αν είσαι υγιής, στη Μόρια θα αποκτήσεις κάποιο πρόβλημα. Δεν είναι χώρος για ανθρώπους. Η αστυνομία δεν μπορεί να ελέγξει την κατάσταση» λέει στην εφημερίδα ο 27χρονος Αφγανός Αμίρ Αλί, ο οποίος ζει έντεκα μήνες στη Μόρια.

Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι η βροχή τρέχει μέσα στις σκηνές, υπάρχει έλλειψη ηλεκτρικού ρεύματος και ζεστού νερού ακόμα και το χειμώνα και πως συνεχώς ξεσπούν καβγάδες. «Η βία, οι κλοπές και οι βιασμοί είναι μια καθημερινή απειλή», αναφέρεται.

Παράλληλα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι από τον Ιανουάριο 2.700 νέοι πρόσφυγες και μετανάστες έχουν φτάσει στο νησί ενώ μόλις 64 έχουν σταλεί στην Τουρκία.

Τέλος, σημειώνεται ότι 2.365 άνθρωποι μετακινήθηκαν στην Αθήνα, ενώ 147 έφυγαν εθελοντικά από τη Λέσβο όπου σήμερα παραμένουν περισσότεροι από 7.800 πρόσφυγες.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: