Νερατζάκι πράσινο γλυκό !!!



Yλικά

    30 νεραντζάκια πράσινα, προσέχουμε να είναι τρυφερά και να μην είναι πολύ σκληρά,

    1 κ. ζάχαρη,

    όποιος προτιμά να είναι αρκετά γλυκά θα βάλει 1 κ. ζάχαρη στα 25 κομμάτια,

    2 βανίλιες,

    1/2 φλ. αμύγδαλα λευκά ολόκληρα, προαιρετικά

    2 ποτήρια νερό.

Οδηγίες

    Πλένουμε πολύ καλά τα νεράντζια μας. Με το ειδικό εργαλείο καθαρίζουμε το κέντρο από τα νεράντζια να βγούν όλα τα κουκούτσια. Τα ξανά πλένουμε και τα βάζουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά.

    Τα μεταφέρουμε σε μεγάλη λεκάνη ή κατσαρόλα, τη γεμίζουμε νεράκι που το αλλάζουμε δυο φορές την ημέρα, πρωί-βράδυ για 8 έως 10 μέρες, μέχρι να ξεπικρίσουν καλά. Μια πικρίλα την έχουν τα πράσινα νεράντζια μην περιμένετε να φύγει τελείως!

    Τώρα:τα βάζουμε σε καθαρή κατσαρόλα ,ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νεράκι και βράζουμε έως να δέσει το σιρόπι.Τέλος ρίχνουμε τις βανίλιες και αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώσει καλά. Το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

Συνταγή από
mageirikesdiadromes.gr

Φωτογραφία από την φίλη μου  ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ».

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

(?)

Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.com

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: