Νέος Μητροπολίτης Γλυφάδας ο Επίσκοπος Σαλώνων Αντώνιος

Νέος Μητροπολίτης Γλυφάδας εξελέγη τελικά ο Επίσκοπος Σαλώνων Αντώνιος, αν και η αρχική καταμέτρηση των ψήφων είχε δώσει πρωτιά στον Αρχιμανδρίτη Αλέξιο Ψωίνο, με 38 ψήφους έναντι 37 του Επισκόπου.

Η δεύτερη καταμέτρηση έδωσε ισοψηφία 38-38, για τη θέση του νέου Μητροπολίτη στη Γλυφάδα, με αποτέλεσμα η Ιερά Σύνοδος, αφού συμβουλεύτηκε το νομικό σύμβουλο, να αποφανθεί υπέρ της υποψηφιότητας του Επισκόπου Σαλώνων Αντωνίου, καθώς κατέχει τα πρεσβεία της ιεροσύνης.

Ο νέος Μητροπολίτης Γλυφάδας Αντώνιος (κατά κόσμον Διονύσιος) εγεννήθη στην Κέρκυρα. Έλαβε εγκύκλιες σπουδές στην Αθήνα και εφοίτησε στο Ά Οικονομικό Γυμνάσιο Αθηνών. Στη συνεχεία εσπούδασε στο Νομικό, Θεολογικό και Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μοναχός εκάρη στην Ιερά Μονή Ασωμάτων Πετράκη. Διάκονος εχειροτονήθη το 1979, τη ευλογία του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών κυρού Σεραφείμ, υπό του τότε Διαυλείας και νυν Τρίκκης Αλεξίου και Πρεσβύτερος εχειροτονήθει το 1981 υπό του Γέροντος Σεβ. Μητροπολίτου Νικοπόλεως κ. Μελετίου.

Υπηρέτησε ως ιεροκύρηξ στην Ιερά Μητρόπολη Πρεβέζης και ως εφημέριος στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και στον Ι. Ναό Αγ. Σκέπης Παπάγου. Να αναφερθεί ότι επί τέσσερα έτη εγκαταβίωσε στο Άγιον Όρος.

Από το 1998 υπηρετεί στην Οικονομική Υπηρεσία της Ιεράς Συνόδου, της οποίας είναι Γενικός Διευθυντής από το παρελθόν έτος.

 

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: