Νέος γύρος διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης στη Ρουμανία

Σε νέο γύρο διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης στη Ρουμανία, προχωρά ο εντολοδόχος πρωθυπουργός, ηγέτης του Εθνικού Φιλελεύθερου Κόμματος (PNL), Λούντοβιτς Όρμπαν, προκειμένου, όπως δήλωσε στη διάρκεια των δηλώσεων που έκανε στους εκπροσώπους του Τύπου, η χώρα να μην παρεκκλίνει από την αναπτυξιακή της πορεία και την πολιτική σταθερότητα.

Σύμφωνα με τον κ. Όρμπαν, σήμερα (Τρίτη 22 Οκτωβρίου) και αύριο Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, θα έχει συναντήσεις με τα κόμματα της αντιπολίτευσης και το αργότερο την Πέμπτη ή την Παρασκευή θα ανακοινωθεί το κυβερνητικό πρόγραμμα, το οποίο, όπως τόνισε, βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

«Η Ρουμανία χρειάζεται μια σταθερή κυβέρνηση πολύ σύντομα, μια κυβέρνηση που θα εγκριθεί από το Κοινοβούλιο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Όρμπαν.

Υπενθυμίζεται ότι το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (PSD), διά της επικεφαλής του Βιόριτσα Νταντσίλα, είχε ανακοινώσει ότι δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Λούντοβιτς Όρμπαν, έχοντας ξεκαθαρίσει παράλληλα πως δεν πρόκειται να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό ενός κυβερνητικού συνασπισμού.

(?)

Πηγή: diethnh

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: