Νέος γενικός γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών ο Χρήστος Ζερεφός

Ο Ακαδημαϊκός Χρήστος Ζερεφός εξελέγη από την Ολομέλεια της Ακαδημίας Αθηνών νέος γενικός γραμματέας για την προσεχή πενταετία.

Γεννημένος στο Κάιρο το 1943, ο κ. Ζερεφός είναι τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών από το 2007 στην έδρα της Μετεωρολογίας — Κλιματολογίας και από το 2019 Γραμματεύς επί των Πρακτικών της Ακαδημίας. Διατελεί Εθνικός Εκπρόσωπος της Ελλάδος για την κλιματική αλλαγή και Επόπτης του Κέντρου Ερεύνης Φυσικής και Ατμοσφαίρας της Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών.

Έχει συγγράψει πολλές εκατοντάδες επιστημονικές δημοσιεύσεις με ευρύτατη διεθνή απήχηση. Είναι παγκοσμίως γνωστός για τις έρευνές του σχετικά με τις μεσοπρόθεσμες και τις μακροχρόνιες μεταβολές στο στρώμα του όζοντος, στην υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία και την στρατόσφαιρα, καθώς επίσης και στην αλληλεπίδραση κλίματος και φυσικοχημικών παραμέτρων σε παγκόσμια κλίμακα.

Διετέλεσε καθηγητής της Φυσικής της Ατμόσφαιρας στα Πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης και Αθηνών. Είναι, μεταξύ άλλων, μέλος της Academia Europaea, της Νορβηγικής και της Ρωσικής Ακαδημίας της Φύσης και άλλων Ακαδημιών.

Διαβάστε ακόμη: Τουρκία: Η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ δεν έχει καμία αξία

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: