Νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης ο πρώην αστυνομικός Έρικ Άνταμς και νέος εισαγγελέας του Μανχάταν ο Άλβιν Μπραγκ

Ο 60χρονος πρώην αστυνομικός και πρόεδρος του δήμου του Μπρούκλιν, θα είναι ο δεύτερος μαύρος δήμαρχος της πόλης, ενώ ο Ο 48χρονος πρώην ομοσπονδιακός εισαγγελέας θα είναι ο πρώτος μαύρος εισαγγελέας του Μανχάταν

Ο Έρικ Άνταμς, πρώην αρχηγός της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, του οποίου η εστίαση στη φυλετική δικαιοσύνη τροφοδότησε μια καριέρα δεκαετιών στη δημόσια ζωή, εξελέγη την Τρίτη ως ο 110ος δήμαρχος της Νέας Υόρκης και παράλληλα έγινε ο δεύτερος μαύρος δήμαρχος στην ιστορία της πόλης των ΗΠΑ.

Στα επινίκια της εκλογής του, που πραγματοποιήθηκαν στο «New York Marriott» στη Γέφυρα του Μπρούκλιν, ακριβώς στη γωνία από το γραφείο του, ο κ. Άνταμς προέτρεψε σε ενότητα, ενώ θα αναλάβει τα καθήκοντά του ως δήμαρχος την 1η Ιανουαρίου.

Ο 60χρονος πρώην δήμαρχος του διαμερίσματος του Μπρούκλιν, πρώην γερουσιαστής και επικεφαλής του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Υόρκης, του γνωστού NYPD, κατά την εκστρατεία του εστίασε κυρίως στην αποκατάσταση της δημόσιας ασφάλειας, μια μόνιμη πληγή για την Νέα Υόρκη.

Ο Άνταμς που γίνεται ο δεύτερος μαύρος δήμαρχος της Νέας Υόρκης μετά τον Ντέιβιντ Ντίνκινς, ο οποίος υπηρέτησε ως 106ος δήμαρχος από το 1990 έως το 1993, έχει δηλώσει πως θέλει να αναβιώσει και να αναμορφώσει τις μυστικές υπηρεσίες του NYPD, στοχεύοντας να πατάξει την παράνομη κατοχή όπλων.

Ο Ανταμς, έχει περιγράψει ότι ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς ως έφηβος όταν συνελήφθη για παράβαση. Όταν αργότερα έγινε αστυνομικός, ήταν ένθερμος επικριτής του Αστυνομικού Τμήματος, υποστήριζε τους μαύρους αξιωματικούς και μίλησε για αδικίες.

Την ίδια ώρα ο Άλβιν Μπραγκ εξελέγη περιφερειακός εισαγγελέας του Μανχάταν και θα γίνει ο πρώτος μαύρος που ηγείται του γραφείου, το οποίο χειρίζεται δεκάδες χιλιάδες υποθέσεις ετησίως και διεξάγει έρευνα υψηλού προφίλ για τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τζ. Τραμπ και την οικογενειακή του επιχείρηση.

Ο 48χρονος πρώην ομοσπονδιακός εισαγγελέας που έκανε εκστρατεία με τη δέσμευση να εξισορροπήσει τη δημόσια ασφάλεια με τη δικαιοσύνη για όλους τους κατηγορούμενους, θα διαδεχθεί τον Cyrus R. Vance Jr., έναν Δημοκρατικό που δεν επεδίωξε να επανεκλεγεί. Ο κ. Μπραγκ είχε ευνοηθεί σε μεγάλο βαθμό να επικρατήσει έναντι του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου του, Τόμας Κένιφ, δεδομένου ότι οι Δημοκρατικοί υπερτερούν κατά πολύ των Ρεπουμπλικανών στο δήμο.



.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: