Νέος αγώνας από την Τερέζα Μέι για τη συμφωνία του Brexit

Την προσπάθειά της να λάβει περισσότερες εγγυήσεις από τους Ευρωπαίους ηγέτες σχετικά με το Brexit συνεχίζει η Τερέζα Μέι, προκειμένου να καθησυχάσει τις ανησυχίες στη χώρα της αναφορικά με τη συμφωνία, προειδοποιώντας παράλληλα πως η Βρετανία είναι πιθανό να εγκαταλείψει την ΕΕ χωρίς συμφωνία, εάν το βρετανικό κοινοβούλιο την καταψηφίσει.

«Βρίσκομαι σε επαφή με Ευρωπαίους ηγέτες σχετικά με τις ανησυχίες των βουλευτών. Αυτές οι συζητήσεις έχουν δείξει πως είναι δυνατές περαιτέρω διευκρινίσεις αναφορικά με το backstop  και αυτές οι συνομιλίες θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες» δήλωσε η Μέι στη Βουλή, όπως μεταδίδει το Reuters.

Πρόσθεσε πως η κυβέρνηση αναζητεί τρόπους για να δώσει στο Κοινοβούλιο μεγαλύτερη δύναμη στις συνομιλίες της Βρετανίας με την ΕΕ σχετικά με τις μελλοντικές σχέσεις των δύο πλευρών, συμπεριλαμβανομένης ενδεχόμενης παράτασης της μεταβατικής περιόδου αντί για την ενεργοποίηση του backstop.

Σήμερα άρχισε στη βρετανική Βουλή η συζήτηση επί της συμφωνίας, η οποία θα διαρκέσει πέντε ημέρες. Η πολυαναμενόμενη ψηφοφορία, που είχε αναβληθεί πριν από περισσότερο από έναν μήνα, αναμένεται να γίνει την Τρίτη 15 Ιανουαρίου.

(?)

Πηγή: diethnh

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: