Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: «Σκοταδιστές γέμισαν με αφίσες κατά των αμβλώσεων»


Ανακοίνωση για «σκοταδιστές» που «με την ενθάρρυνση και την υποστήριξη της Εκκλησίας, αλλά και με την ανοχή κυβερνητικών στελεχών βρήκαν το έδαφος να γεμίσουν πόλεις της Βόρειας Ελλάδας με αφίσες κατά των αμβλώσεων» εξέδωσε η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

«Ενώ διανύουμε μία περίοδο κατά την οποία οι γυναικοκτονίες και οι καταγγελίες για βία κατά των γυναικών όλο και πληθαίνουν, η Ιερά Σύνοδος επιλέγει να γυρίσει τη χώρα στον Μεσαίωνα υιοθετώντας την άποψη ότι «η έκτρωση είναι φόνος». Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να μη διαταράξει τις σχέσεις που καλλιέργησε όλο το προηγούμενο διάστημα με το ακροδεξιό της κοινό, υιοθετεί αυτή τη ρητορική και καλύπτει υπερσυντηρητικές δημόσιες εκδηλώσεις» συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Τους απαντάμε πως αυτές οι πρακτικές δεν έχουν θέση στη χώρα μας. Σε αυτό το ζήτημα δεν υπάρχει περιθώριο συζήτησης. Τα σώματά μας ανήκουν σε εμάς και σε κανέναν άλλον που ετοιμάζεται να συρρικνώσει κάθε ατομική ελευθερία για μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Η ασφαλής άμβλωση είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε γυναίκας» καταλήγει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

Πολιτική

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: