Νέοι κανόνες για τη σeξουαλική παρενόχληση στο Μεξικό, τέλος οι αγκαλιές στον εργασιακό χώρο

Στους παραβάτες θα επιβάλλονται διοικητικές κυρώσεις — Οι νέοι κανόνες απαιτούν από τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα να αποφεύγουν συμπεριφορές, όπως σωματική επαφή με σeξουαλικά υπονοούμενα

Οι Μεξικανοί δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει στο εξής να αποφεύγουν τις αγκαλιές, τα φιλιά και τα σχόλια για την εμφάνιση των συναδέλφων τους, σύμφωνα με τον νέο κώδικα δεοντολογίας, στόχος του οποίου είναι να καταπολεμηθεί η σeξουαλική παρενόχληση στον χώρο εργασίας.

Οι νέοι κανόνες, που δημοσιεύτηκαν σήμερα στην επίσημη Εφημερίδα της Κυβέρνησης, απαιτούν από τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα «να αποφεύγουν συμπεριφορές», όπως «σωματική επαφή με σeξουαλικά υπονοούμενα», αλλά επίσης και τα «αγγίγματα, τις αγκαλιές, τα φιλιά και τα πειράγματα».

Στον νέο κανονισμό, που θα τεθεί σε εφαρμογή από αύριο Τετάρτη, οι εργαζόμενοι καλούνται να αποφύγουν «τα σχόλια, τα κομπλιμέντα ή τους αστεϊσμούς σeξουαλικής φύσης» προς τους συναδέλφους τους, «για την εμφάνιση ή την ανατομία τους». Δεν θα πρέπει επίσης να κάνουν δώρα με σeξουαλικά υπονοούμενα ή που να εκφράζουν το ερωτικό ενδιαφέρον τους.

Στους παραβάτες θα επιβάλλονται διοικητικές κυρώσεις.

Ο νέος κανονισμός εγκρίθηκε σε μια περίοδο που σε όλη τη Λατινική Αμερική οι γυναικείες οργανώσεις κινητοποιούνται κατά της σeξουαλικής παρενόχλησης και της βίας σε βάρος των γυναικών.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: