Νέο SEAT Arona: Το πιο συναρπαστικό compact crossover

Η Seat παρουσιάζει σήμερα το νέο compact crossover  με την προηγμένη τεχνολογία, συστήματα υποβοήθησης οδηγού και συνδεσιμότητα. Σε λίγες ώρες θα το δοκιμάσουμε σε όλα τα είδη του δρόμου ωστόσο η ισπανική εταιρία μας επισημαίνει ότι όλοι οι κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου είναι χαμηλής κατανάλωσης.

Το Arona δεν είναι απλώς το πρώτο compact crossover της Μάρκας. Είναι το τρίτο σε σειρά λανσάρισμα μέσα στο 2017 , μετά το ανανεωμένο Leon και το νέο Ibiza. Είναι ο μικρός αδελφός της οικογένειας των SEAT SUVs αφού συνδυάζει τα πλεονεκτήματα των μικρών διαστάσεων του για χρήση στη πόλη με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά ενός SUV για χρήση εκτός πόλης.

Το Arona δημιουργήθηκε στη Βαρκελώνη, όπως και το νέο SEAT Ibiza. Αποτελεί άλλο ένα αποφασιστικό βήμα στη σχεδιαστική εξέλιξη της SEAT και απόδειξη πως η ισπανική Μάρκα είναι μία από τις πιο δυναμικές αυτοκινητοβιομηχανίες. Με όμορφες αναλογίες, το νέο SEAT Arona είναι ένα ακόμη παράδειγμα της νέας, νεανικής, λειτουργικής και τολμηρής σχεδίασης, προσφέροντας ταυτόχρονα την πιο προηγμένη τεχνολογία στον τομέα της συνδεσιμότητας, της άνεσης και της ασφάλειας. Το εσωτερικό διατηρεί το DNA της Μάρκας και δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη βελτίωση της πραγματικής και αντιληπτής ποιότητας.

Κομψό, ευρύχωρο, πρακτικό και άνετο για καθημερινή αστική χρήση. Κατασκευάζεται αποκλειστικά στο εργοστάσιο της SEAT στο Martorell και αποτελεί βασικό μοντέλο-κλειδί στην γκάμα της SEAT.

Το νέο SEAT Arona είναι το δεύτερο μοντέλο μετά το Ibiza που κατασκευάζεται με την χρήση της πλατφόρμας MQB Α0 και αποτελεί ένα μάθημα πολυχρηστικότητας. Το συμπαγές αμάξωμα, η μοντέρνα σχεδίαση, η αίσθηση ασφάλειας και ελέγχου που προσφέρει η υπερυψωμένη θέση οδήγησης και τα πλεονεκτήματα του crossover χαρακτήρα του, κάνουν το Arona να ξεχωρίζει.

Όσον αφορά την παθητική και ενεργητική ασφάλεια, το νέο SEAT Arona αποτελεί επίσης σημείο αναφοράς στην κατηγορία του. Εξοπλισμένο με προηγμένα συστήματα οδηγικής υποβοήθησης που συναντάμε κυρίως σε μεγαλύτερες κατηγορίες όπως, Front Assist, Hill Hold Control, Σύστημα Ανίχνευσης Κούρασης, Αισθητήρες Φωτός και Βροχής, Σύστημα Αποφυγής Πολλαπλών Συγκρούσεων, Σύστημα Προειδοποίησης Οπισθοπορείας, Ανίχνευση Τυφλού Σημείου, Σύστημα Υποβοήθησης Στάθμευσης με Κάμερα Οπισθοπορείας και Adaptive Cruise Control (ACC) με λειτουργία Stop&Go.

Από άποψη συνδεσιμότητας και άνεσης, μπορούμε να βρούμε όλα τα γνωστά και εκτιμητέα για την αξία τους συστήματα infotainment, όπως το Keyless Entry με Start & Stop System, την υψηλής ακρίβειας και ποιότητας πίσω κάμερα, την premium οθόνη 8” black panel, την ασύρματη βάση φόρτισης τηλεφώνου με κεραία GSM και το ηχοσύστημα BeatsAudioTM. Το Arona είναι ένα πλήρως συνδεδεμένο αυτοκίνητο χάρη στα Apple Car Play, Android Auto και Mirror Link χωρίς να ξεχνάμε φυσικά το SEAT DriveApp.

Το νέο SEAT Arona από το 2018 θα διαθέτει επίσης και το νέο ψηφιακό cockpit, προσφέροντας εξαιρετική λειτουργικότητα και τέλεια ψηφιακή ανάλυση καθώς και τη διαδραστική φωνητική υπηρεσία Amazon Alexa.

Οι τιμές για τις βενζινοκίνητες εκδόσεις ξεκινούν από  14.900 ευρώ και του  πετρελαίου από 16.900 ευρώ.

Οι βασικές διαστάσεις του Arona είναι: 4.138 mm μήκος, 1.780 mm πλάτος και 1.543 mm ύψος. Ιδανικές συμπαγείς διαστάσεις για ευέλικτη οδήγηση στην πόλη, στον αυτοκινητόδρομο και στην ύπαιθρο που προσφέρουν παράλληλα ένα εκπληκτικά ευρύχωρο εσωτερικό. Πρακτικό και άνετο συγχρόνως, η SEAT έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στις λεπτομέρειες που κάνουν τη ζωή του οδηγού στον δρόμο ευκολότερη.

Το ύψος του νέου SEAT Arona προσφέρει απρόσκοπτη ορατότητα, ο διαθέσιμος χώρος εμπρός και πίσω για τους επιβάτες είναι περισσότερος ενώ ο χώρος αποσκευών φτάνει την κορυφαία τιμή των 400 λίτρων, ξεκάθαρα ο μεγαλύτερος σε σχέση με τα υπόλοιπα μοντέλα της κατηγορίας του.

Περισσότερα όμως μετά την πανελλαική παρουσίαση που θα γίνει σε λίγες ώρες.

 

Νέο SEAT Arona: Το πιο συναρπαστικό compact crossover

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: