Νέο ρεκόρ στις πωλήσεις iPhone πέτυχε η Apple

Η Apple προχώρησε στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πρώτου της οικονομικού τριμήνου, που είναι το τέταρτο τρίμηνο του 2016 και περιλαμβάνει την περίοδο των γιορτών, τα οποία ήταν πραγματικά εντυπωσιακά.

Ρεκόρ πωλήσων για τις συσκευές iPhone σημείωσε η εταιρεία, καθώς συνολικά πούλησε 78.3 εκατομμύρια την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου. Ο αριθμός αυτός ξεπέρασε τις προσδοκίες, που έκαναν λόγο για 77.4 εκατ. κομμάτια, αλλά και τις περσινές επιδόσεις, οπότε και είχε πουλήσει 74.8 εκατ., σημειώνοντας αύξηση 4.7%.

Οι δυνατές πωλήσεις του ακριβότερου iPhone plus ανέβασαν τη μέση τιμή πώλησης του iPhone για το συγκεκριμένο τρίμηνο στα 694.57 δολάρια. Ο αριθμός αυτός αποτελεί επίσης ρεκόρ για την Apple, ενώ το ίδιο διάστημα πέρσι ήταν στα 691 δολάρια.

Για το επόμενο τρίμηνο, η Apple προβλέπει ότι θα πουλήσει 51.5 με 53.5 εκατ. iPhone. Παρά τις μετριοπαθείς προβλέψεις για το τρίμηνο, λίγες ώρες αργότερα η μετοχή της Apple αυξήθηκε κατά 2.6% στα 124.48 δολάρια.

Παράλληλα, για το προηγούμενο τρίμηνο, η Apple ανέφερε πτώση στις πωλήσεις iPad. Πούλησε 13 εκατ. κομμάτια σε σύγκριση με τα 16.12 εκατ. την ίδια περίοδο της προηγούμενης χρονιάς. Η Apple επεσήμανε ότι η πτώση στην Κίνα ήταν μεγαλύτερη από την περασμένη χρονιά.

Τα κέρδη της Apple ανά μετοχή ανέβηκαν στα 3.36 δολάρια, 2% αύξηση από το προηγούμενο έτος, ενώ οι αναλυτές είχαν κάνει λόγο για 3.22 δολάρια ανά μετοχή. Τα έσοδα τριμήνου ανήλθαν σε 78.4 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τα περσινά κατά 3%, ενώ το ρευστό που έχει η Apple στα ταμεία της αγγίζει τα 246.09 δισ. δολάρια.

texnologia

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: