Νέο οικονομικό SoC από την Mediatek

Νέο οικονομικό SoC από την Mediatek

Ένα νέο SoC (System-On-Chip) ανακοίνωσε η MediaTek, υπό την ονομασία MT6572. Το νέο αυτό SoC, που αποτελεί και μια από τις πιο πρόσφατες υλοποιήσεις της εταιρίας, εκτός από τον διπύρηνο επεξεργαστή που διαθέτει ενσωματώνει και δυνατότητες για υποστήριξη προτύπων συνδεσιμότητας WiFi, Bluetooth, GPS και HSPA+ 3G, αποτελώντας ίσως το πρώτο δπύρηνο στον κόσμο που τα συνδυάζει όλα.

Εκτός από την ύπαρξη των προηγούμενων χαρακτηριστικών, το συγκεκριμένο chipset κατασκευάζεται στα 28nm βασισμένο στην τεχνολογία 4-layer PCB, μια λεπτομέρεια που επιτρέπει την ενσωμάτωσή σου σε ολοένα και περισσότερα με χαμηλό αγοράς.

 Το αποκαλούμενο με την κωδική ονομασία MT6572 προορίζεται για συσκευές κατηγορίας entry-level και παρέχει υποστήριξη για ψηφιακές κάμερες με αισθητήρα έως 5MP και δυνατότητα καταγραφής περιεχομένου σε ποιότητα 720p, ενώ είναι συμβατό και με οθόνες ανάλυσης έως 960×540 pixels.

 Τα πρώτα smartphones που θα είναι εφοδιασμένα με το νέο SoC της MediaTek θα αρχίσουν να εμφανίζονται στην αγορά από τον ερχόμενο Ιούνιο.

[ Via ]

Νέο οικονομικό SoC από την Mediatek

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: