Νέο Leon:Το πιο προηγμένο αυτοκίνητο της SEAT

Η  αγορά των compact οχημάτων γίνεται όλο και πιο ανταγωνιστική καθώς οι παγκόσμιες τάσεις αλλάζουν και οι εξωτερικές πιέσεις αυξάνονται. Σήμερα  η SEAT αντιμετωπίζει αυτά τα νέα δεδομένα με το νέο Leon. Και όπως θα ξέρετε το  Leon ήταν πάντα ο βασικός πυλώνας της γκάμας SEAT και σημείο αναφοράς στην κατηγορία του.  Το  4ης γενιάς  Leon   συνδυάζει τη φιλοσοφία της σχεδίασης με την  κομψότητα και sportiness στη compact κατηγορία.

Το νέο Leon σχεδιάστηκε, αναπτύχθηκε και κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της SEAT στο Martorell, στη Βαρκελώνη.

Διακρίνεται από την νέα εξωτερική και εσωτερική σχεδιαστική του γλώσσα που  προσδίδει ισχυρότερο χαρακτήρα. Με την πρώτη ματιά διακρίνεις τη μοντέρνα σχεδίαση στο μπροστινό τμήμα και τις  ομαλότερες σχεδιαστικές γραμμές του. Το νέο Leon αναβιώνει την compact κατηγορία με μια σειρά από καινοτόμες τεχνολογίες φωτισμού, συμπεριλαμβανομένων περιμετρικού φωτισμού καμπίνας, coast to coast φωτισμού LED στο πίσω μέρος, δυναμικά φώτα προειδοποίησης, full LED προβολείς και welcome lights.

Η αποδοτικότητα αποτέλεσε βασικό πυλώνα στην εξέλιξη της τέταρτης γενιάς Leon. Επωφελείται από τους πιο προηγμένους τεχνολογικά κινητήρες με βενζίνη (TSI), diesel (TDI), συμπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG), mild hybrid (eTSI) και plug-in hybrid (eHybrid).

Είναι  το πρώτο πλήρως συνδεδεμένο αυτοκίνητο της SEAT εσωτερικά και εξωτερικά: online πλοήγηση, λειτουργίες και υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων Full Link με Android Auto και ασύρματο CarPlay.

Βασίζεται  στην πλατφόρμα MQB Evo και είναι το πρώτο πλήρως συνδεδεμένο αυτοκίνητο με υπερσύγχρονα συστήματα υποβοήθησης οδηγού, υβριδικές τεχνολογίες που το καθιστούν έτοιμο για μέλλον.

Με predictive adaptive cruise control, emergency assist, travel assist και side and exit assist, το Leon της επόμενης γενιάς συνδυάζει μερικά από τα πιο προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού για να προσφέρει τη βέλτιστη προστασία σε κάθε συνθήκη οδήγησης και να κάνει το νέο Leon το ασφαλέστερο όχημα που κατασκευάστηκε ποτέ από την SEAT.

Ευρύχωρο και πρακτικό

Οι αυξημένες διαστάσεις του 5θυρου και Sportstourer (86mm και 93mm αντίστοιχα), καθιστούν ακόμα πιο ευρύχωρα τα πίσω καθίσματα και προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερη χωρητικότητα χώρου αποσκευών για το Sportstourer (620 λίτρα).

Το όχημα διακρίνεται από μία ισχυρή σχεδιαστική εξέλιξη, μια εξωτερική και εσωτερική σχεδιαστική γλώσσα που δίνει περισσότερο χαρακτήρα, βοηθούμενη σε μεγάλο βαθμό από τις βελτιωμένες διαστάσεις του, τις συνολικές του αναλογίες, το πιο αποφασιστικό εμπρόσθιο μέρος και από μία φρέσκια προσέγγιση στη τεχνολογία φωτισμού, τόσο εντός όσο και εκτός του οχήματος.

Το νέο SEAT Leon είναι το πρώτο πλήρως συνδεδεμένο όχημα της μάρκας, προσφέροντας συνδεσιμότητα με Full Link — Android Auto και ασύρματη πρόσβαση στο CarPlay της Apple — και online infotainment ενώ στο εγγύς μέλλον θα παρέχει in-car apps που επεκτείνουν και βελτιώνουν την οδηγική εμπειρία του πελάτη. Μόλις βγουν από το όχημα, οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα του οχήματός τους εξ αποστάσεως και επίσης να διαχειρίζονται τη διαδικασία φόρτισης και να ελέγχουν τον κλιματισμό (στην περίπτωση της plug-in υβριδικής έκδοσης).

Η νέα γενιά του compact μοντέλου επωφελείται από τους πιο προηγμένους τεχνολογικά κινητήρες με  βενζίνη (TSI), diesel (TDI), συμπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG), mild hybrid (eTSI) και plug-in hybrid (eHybrid), προσφέρoντας στους πελάτες τη σωστή επιλογή κινητήρα για να ταιριάζει με τις συγκεκριμένες ανάγκες τους.

Η ασφάλεια βρίσκεται στο επίκεντρο του νέου Leon SEAT. Ενσωματώνει μερικά από τα πιο προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού, συμπεριλαμβανομένου του predictive adaptive cruise control, emergency assist και travel assist, ώστε να γίνει το ασφαλέστερο αυτοκίνητο που έχει κατασκευάσει ποτέ η μάρκα.

Στην 5-θυρη έκδοση, το νέο SEAT Leon έχει μήκος 4,368mm (+86mm), πλάτος 1,800mm (-16mm) και ύψος 1,456mm (-3mm). Το μεταξόνιο ανέρχεται στα 2.686mm, δηλαδή 50mm περισσότερο από την τρίτη γενιά SEAT Leon. Στην έκδοση Sportstourer, το νέο Leon έχει μήκος 4.642mm (+93mm), πλάτος 1.800mm (-16mm) και ύψος 1.448mm (-3mm). Το μεταξόνιο ανέρχεται στα 2.686mm, δηλαδή και εδώ 50mm περισσότερο από την προηγούμενη γενιά.

Το νέο SEAT Leon βασίζεται στην ελκυστικότητα του προκατόχου του. Η εξωτερική αισθητική είναι αυτό που τραβάει το μάτι. Φυσικά έχει  καλύτερη αεροδυναμική. Ο συντελεστής οπισθέλκουσας του νέου SEAT Leon βελτιώθηκε κατά περίπου 8% σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά.

Το νέο εμπρόσθιο μέρος του SEAT Leon έχει δυνατή προσωπικότητα, με τρισδιάστατη σύνδεση μεταξύ της μάσκας και του μπροστινού φωτισμού. Οι προβολείς LED στρέφονται προς τα πίσω, παρέχοντας ένα οπτικό αποτέλεσμα φρυδιού, δίνοντας βαθύτερη εστίαση και καθιστώντας το άμεσα αναγνωρίσιμο στο δρόμο.

Εσωτερικό

Το εσωτερικό του νέου SEAT Leon είναι το αποκορύφωμα της λειτουργικότητας, του μινιμαλισμού και της κομψότητας. Λεπτές επιφάνειες και ένα κομψό αλλά μεγάλο ταμπλό που δίνει την αίσθηση πως αιωρείται. Τα πάντα στην καμπίνα έχουν σχεδιαστεί ώστε να είναι εργονομικά και με ακρίβεια, αυξάνοντας την εσωτερική άνεση και ασφάλεια τόσο για τον οδηγό όσο και για τους επιβάτες.

Πρωταγωνιστής του εσωτερικού είναι η κεντρική οθόνη infotainment 10 ιντσών, η οποία περιλαμβάνει αναγνώριση χειρονομίας, παρέχοντας ακριβή αλληλεπίδραση με τους επιβάτες και μειώνοντας τον αριθμό των φυσικών κουμπιών. Το «διαγώνιο» σχεδιαστικά γράφημα της οθόνης εμπνέεται από την κεντρική Λεωφόρο Diagonal της Βαρκελώνης. Είναι η πρώτη φορά που η σχεδίαση του interface γίνεται στο νέο Digital Lab της SEAT, πρωτοπόρο στην κατηγορία του.

Το σύστημα εσωτερικού φωτισμού full LED προσδίδει ενισχυμένη προσωπικότητα. Ο φωτισμός διαχέεται στο μπροστινό τμήμα της καμπίνας, από τις πόρτες και την κορυφή του ταμπλό, δημιουργώντας ένα φωτεινό τόξο που μπορεί να αλλάξει χρωματικό τόνο ανάλογα με τις ανάγκες. Ο εσωτερικός φωτισμός δεν είναι μόνο διακοσμητικό στοιχεία αλλά εξυπηρετεί βασικές λειτουργίες όπως ανίχνευση τυφλών σημείων ή υποβοήθηση εξόδου.

Μεγάλη προσοχή έχει δοθεί στην επίτευξη μιας τέλειας ισορροπίας μεταξύ των βελτιωμένων μαλακών πλαστικών, των υφασμάτων και των δερμάτων στα καθίσματα, των πάνελ θυρών και του ταμπλό. Το 5-θυρο SEAT Leon προσφέρει χωρητικότητα 380 λίτρων (ίδια με την προηγούμενη γενιά), ενώ το Sportstourer προσφέρει χωρητικότητα 617 λίτρων, 30 λίτρα περισσότερο από την προηγούμενη γενιά.

Επίπεδα εξοπλισμού: Εξατομικευμένα στις ανάγκες σας

Ανεξάρτητα από το επίπεδο εξοπλισμού — Business, Style, Xcellence ή FR – το νέο SEAT Leon πρόσφέρει όλα όσα χρειάζεται ο οδηγός και εξατομικεύεται στο υψηλότερο επίπεδο.

Ένα από αυτά τα βασικά χαρακτηριστικά άνεσης στο εσωτερικό του αυτοκινήτου είναι ο αυτόματος κλιματισμός 3 ζωνών Climatronic που προσφέρει νέα επίπεδα άνεσης για τους επιβάτες.

Το νέο SEAT Leon συγκεντρώνει μια σειρά από νέα συστήματα ADAS, συμπεριλαμβανομένων των Dynamic Chassis Control (DCC), Adaptive Cruise Control (ACC), Emergency Assist, Travel Assist και Side & Exit assist, τα οποία από κοινού, προστατεύουν το όχημα και τους επιβαίνοντες σε κατάσταση οδήγησης ή στάθμευσης.Χάρη στο νέο Dynamic Chassis Control του νέου SEAT Leon, η οδήγηση και ο χειρισμός του οχήματος προσαρμόζονται ανάλογα με τις συνθήκες και τις απαιτήσεις του οδηγού, κάνοντας το όχημα πιο άνετο οδηγικά.

Συνδεσιμότητα: Το πρώτο πλήρως συνδεδεμένο όχημα της μάρκας

Το νέο SEAT Leon είναι το πρώτο πλήρως συνδεδεμένο όχημα της μάρκας. Στην καρδιά του Leon υπάρχει το SEAT Digital Cockpit, το οποίο διαθέτει έναν υψηλής ευκρίνειας ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25΄΄ και σύστημα infotainment. Το standard Media system διαθέτει οθόνη 8,25΄΄με συμβατότητα smartphone ενώ το μεγαλύτερο σύστημα Navi οθόνης 10΄΄ προσφέρει 3D συνδεδεμένη πλοήγηση, τεχνολογία οθόνης τύπου Retina, φυσικό έλεγχο φωνής καθώς και αναγνώριση χειρονομίας για απλούστευση της αλληλεπίδρασης των χρηστών.

Η νέα φωνητική αναγνώριση της SEAT επιτρέπει μια φυσική κατανόηση της γλώσσας, προκειμένου να επιτρέψει στο χρήστη να αλληλεπιδράσει με το σύστημα infotainment χρησιμοποιώντας φυσικές εντολές — το σύστημα ανταποκρίνεται απλά λέγοντας τη διεθνή λέξη “Hola” δύο φορές -, κάνοντας διορθώσεις και αναφορές σε προηγούμενες εντολές. Έτσι, αν πρέπει να βρείτε πληροφορίες πλοήγησης ή να αναζητήσετε μουσική, ο τρόπος είναι ταχύτερος, ευκολότερος και ασφαλέστερος.

Mε το σύστημα Full Link, οι πελάτες θα μπορούν επίσης να έχουν πρόσβαση στην ψηφιακή τους ζωή, ανεξάρτητα από τη συσκευή που χρησιμοποιούν: Apple CarPlay (χρησιμοποιώντας ασύρματη σύνδεση που βασίζεται σε Bluetooth ή WLAN) ή Android Auto χρησιμοποιώντας μια καλωδιακή σύνδεση.

Το σύστημα Full Link είναι η πύλη της συνδεσιμότητας, επιτρέποντας στους χρήστες να συνδέουν τις κινητές συσκευές τους στο infotainment σύστημα του αυτοκινήτου και να μεταφέρουν το ψηφιακό οικοσύστημα τους στο όχημα με ελεγχόμενο και ασφαλή τρόπο που δεν θα αποσπά την προσοχή του οδηγού από το δρόμο, χρησιμοποιώντας είτε το σύστημα infotainment ή τα ενσωματωμένα χειριστήρια στο τιμόνι.

Χάρη στην εφαρμογή SEAT Connect, οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα του οχήματός τους από απόσταση: δεδομένα οδήγησης, θέση στάθμευσης, κατάσταση του οχήματος συμπεριλαμβανομένων των θυρών και των φώτων, ρύθμιση ειδοποιήσεων ταχύτητας ώστε να μπορείτε να προειδοποιήσετε αν κάποιος που χρησιμοποιεί το όχημά σας οδηγεί πολύ γρήγορα, αντικλεπτικές ειδοποιήσεις, άνοιγμα και κλείσιμο θυρών με υπηρεσία remote lock και unlock, ενεργοποίηση κόρνας και φλας για να βρίσκεται το αυτοκίνητο πιο εύκολα. Δεν τελειώνει όμως εδώ αφού με την έκδοση plug-in hybrid έχουν προστεθεί επιπλέον χαρακτηριστικά που βοηθούν τους χρήστες. Οι οδηγοί plug-in hybrid οχημάτων μπορούν να διαχειριστούν τη διαδικασία φόρτισης εξ αποστάσεως μέσω του e-Manager, να ελέγξουν τον κλιματισμό και να διαχειριστούν τις ώρες αναχώρησης από την εφαρμογή smartphone.

Κινητήρες: Ευρεία γκάμα προηγμένων κινητήρων

Το νέο SEAT Leon αναπτύχθηκε με μία γκάμα κινητήρων που περιλαμβάνει επίσης και τρεις ηλεκτροκίνητες εκδόσεις για πρώτη φορά. Η νέα γενιά του compact μοντέλου επωφελείται από εκδόσεις βενζίνης (TSI), diesel (TDI), συμπιεσμένου φυσικού αερίου (TGI), mild-hybrid (eTSI) και plug-in hybrid (eHybrid), παρέχοντας στους πελάτες τη σωστή επιλογή κινητήρα για να ταιριάζει με τις συγκεκριμένες ανάγκες τους.Οι εκδόσεις με αυτόματο κιβώτιο DSG επωφελούνται από την τεχνολογία αλλαγής ταχυτήτων shift-by-wire. Το σύστημα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε ο επιλογέας ταχυτήτων να μην είναι συνδεδεμένος στο κιβώτιο ταχυτήτων μηχανικά, αλλά να χρησιμοποιεί ηλεκτρονικές εντολές

Βενζίνη

Οι βενζινοκίνητες εκδόσεις είναι όλες άμεσης έγχυσης και με υπερσυμπιεστή, αποδίδουν μεταξύ 110PS και 190PS και περιλαμβάνουν τρικύλινδρους κινητήρες TSI 1.0lt (81kW/110PS) και μεγαλύτερους κινητήρες TSI 1.5lt (96kW/130PS και 110kW/150PS). Οι κινητήρες 1.0 TSI 110PS και 1.5 TSI 130PS χρησιμοποιούν τη διαδικασία καύσης κύκλου Miller και μεταβλητό γεωμετρικό υπερσυμπιεστή για να πάνε την αποδοτικότητα στο επόμενο επίπεδο.Οι κινητήρες των 1.5 λίτρων ενσωματώνουν επίσης Active Cylinder Management για μεγιστοποίηση της αποδοτικότητας.

Στην κορυφή είναι ο κινητήρας TSI 140kW/190PS 2.0lt που συνδέεται με κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη.

Diesel

Το diesel παραμένει μια σημαντική τεχνολογία για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και το νέο Leon διαθέτει αξιόλογες επιλογές κινητήρα diesel: όλες οι εκδόσεις TDI είναι 2.0lt με 85kW/115PS και 110kW/150PS.

Οι εκδόσεις TDI διαθέτουν το εξελιγμένο σύστημα επεξεργασίας καυσίμων SCR, Twin Dosing με διπλή έγχυση AdBlue που μειώνει σημαντικά τις εκπομπές NOx σε σύγκριση με τους κινητήρες diesel της προηγούμενης γενιάς του Leon. Το αποτέλεσμα είναι μια γκάμα κινητήρων diesel που πληρούν τις αυστηρές απαιτήσεις των τελευταίων προτύπων εκπομπών ρύπων.

mHEV

Για πρώτη φορά, το νέο SEAT Leon περιλαμβάνει επίσης 48V mild hybrid τεχνολογία (eTSI), επιτρέποντας στο compact αυτοκίνητο να προσφέρει ακόμη υψηλότερα επίπεδα επιδόσεων & οικονομίας: 1.0 TSI 81kW/110PS και 1.5 TSΙ 110kW/150PS αποκλειστικά με DSG.

Η τεχνολογία χρησιμοποιεί έναν εκκινητή-γεννήτρια 48V και μια μπαταρία ιόντων λιθίου 48V, οφέλη δε αποκομίζονται, εφόσον το σύστημα επιτρέπει στο Leon τη λειτουργία coast με τον κινητήρα  εκτός λειτουργίας κατά τη διάρκεια μερικών οδηγικών σεναρίων, την ανάκτηση ενέργειας κατά το φρενάρισμα και την υποστήριξη του κινητήρα με ηλεκτρική βοήθεια.

Plug-in hybrid

Και καθώς η SEAT επεκτείνει τη χρήση της ηλεκτροκίνησης, η τέταρτη γενιά Leon θα περιλαμβάνει σύντομα μια προηγμένη έκδοση plug-in hybrid. Ο συνδυασμός ενός ηλεκτρικού κινητήρα 1.4lt TSI, μπαταρίας ιόντων λιθίου 13kWh και εξατάχυτου κιβώτιου ταχυτήτων DSG, αποδίδει ισχύ 150kW/204PS και ηλεκτρική αυτονομία περίπου 60 χλμ (WLTP).

Η plug-in hybrid έκδοση επιτρέπει στους οδηγούς να χρησιμοποιούν μόνο την ηλεκτρική λειτουργία, με αυτονομία έως και 60 χιλιόμετρα (WLTP) χρησιμοποιώντας την ενέργεια που αποθηκεύεται στην μπαταρία του.

CNG

Το νέο SEAT Leon θα διατίθεται επίσης από τις αρχές του 2021 και με CNG 1.5 λίτρων TGI, με απόδοση 96kW/130PS.

Τιμες

 

Νέο Leon:Το πιο προηγμένο αυτοκίνητο της SEAT gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: