Νέες προσφυγές στο ΣτΕ από οικολογικές οργανώσεις για το Ελληνικό

Προσφυγές κατατέθηκαν εκ νέου στο Συμβούλιο της Επικρατείας για δασική έκταση στο Ελληνικό από οικολογικές οργανώσεις, με τις οποίες ζητούν να ακυρωθεί το επίμαχο Προεδρικό Διάταγμα ως αντισυνταγματικό και παράνομο ως προς το σκέλος εκείνο που αφορά το δασικό τμήμα, έκτασης  των 243 στρεμμάτων.

Στην αίτηση ακύρωσης υποστηρίζουν ότι υπάρχει πλάνη περί τα πράγματα ως προς δασικό τμήμα της έκτασης στο Ελληνικό, καθώς η σχετική μελέτη, προβλέπει τη διατήρηση ή την μεταφύτευση τμήματος της δασικής έκτασης, ενώ χαρακτηρίζει την επίμαχη δασική έκταση ως «τεχνητή δασική φυτεία».

Ακόμη, υποστηρίζουν ότι «η πλάνη περί των πραγμάτων, μαζί με την έλλειψη της πλήρους και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας, προσκρούει τόσο στο άρθρο 24 του Συντάγματος που προστατεύει το περιβάλλον στην έννοια του οποίου περιλαμβάνονται και οι δασικές εκτάσεις, όσο και στο δασικό νόμο 998/1979, ενώ αντιμετωπίζει και νομικό πρόβλημα ως το θεωρημένο αλλά παρανόμως μη αναρτηθέντα δασικό χάρτη της επίμαχης περιοχής».

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο προσέφυγαν την Κυριακή 507 κάτοικοι και 4 νομικά πρόσωπα (Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών -Τμήμα Αττικής, Ελληνικό Δίκτυο Φίλοι της Φύσης, Ινστιτούτο για την Ενδογενή Παραγωγική Ανασυγκρότηση και Σύλλογος Κατοίκων Κάτω Ελληνικού).

Οι ανωτέρω υποστηρίζουν πως το επίμαχο Προεδρικό Διάταγμα βλάπτει ανεπανόρθωτα την ποιότητα ζωής τους και το φυσικό περιβάλλον της περιοχής, αλλά παράλληλα βλάπτει ανεπανόρθωτα την προσωπικότητά τους και το δικαίωμά τους να ζουν σε ένα υγιές, βιώσιμο και αρμονικό περιβάλλον.

Ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, σε σημερινή του δήλωση, υποστήριξε ότι οι 507 «κατά συντριπτική πλειοψηφία δεν προέρχονται από τον δήμο μας».

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: