Νέες ποινικές διώξεις για την υπόθεση Novartis

Νέες διώξεις για την υπόθεση Novartis άσκησαν οι εισαγγελείς της Διαφθοράς, βάζοντας στο “κάδρο” των ποινικών ευθυνών εκτός από τα στελέχη της μεγάλης φαρμακοβιομηχανία και τα μέλη των Επιτροπών Τιμολόγησης Φαρμάκων.

Πιο αναλυτικά, ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε κατά μέλους της Διεύθυνσης Τιμών Φαρμάκου του υπουργείου Υγείας αλλά και στελεχών της NOVARTIS για την υπερτιμολόγηση που έγινε το 2008,σε συγκεκριμένο φάρμακο για το σακχαρώδη διαβήτη, η οποία φέρεται να ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο.

Το μέλος της διεύθυνσης τιμών φαρμάκου διώκεται για ψεύδη βεβαίωση με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου ενώ τα δυο στελέχη της NOVARTIS (Κων. Φρουζής και ακόμη ένα στέλεχος) διώκονται για ηθική αυτουργία από κοινού στην παραπάνω πράξη.

Η δίωξη αφορά στην τιμή του φαρμάκου eucreas για τον ζαχαρώδη διαβήτη. Το 2008 ο κατηγορούμενος φέρεται να βεβαίωσε ψευδώς, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ότι το συγκεκριμένο φάρμακο ήταν ακριβότερο κατά περίπου 14 ευρώ σε σχέση με την πραγματική του τιμή. Το αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις εισαγγελικές εκτιμήσεις, ήταν να προκληθεί μεγάλη ζημιά σε βάρος του δημοσίου.

Η δικογραφία έχει ήδη διαβιβαστεί στον ανακριτή.

ellada

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: