Νέες μακάβριες αποκαλύψεις για την άγρια δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι

Η τουρκική αστυνομία πιστεύει πως τα μέλη του δολοφονηθέντος Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι μπορεί να έχουν καεί, μετέδωσε το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, επικαλούμενο έκθεση της αστυνομίας.

Ο Κασόγκι, επικριτής του πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, δολοφονήθηκε στο σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη από μια ομάδα Σαουδαράβων πρακτόρων στις 2 Οκτωβρίου, μια ενέργεια που προκάλεσε παγκόσμια αποστροφή.

Το προξενείο είχε δύο πηγάδια και έναν κλίβανο που μπορεί να λειτουργήσει σε θερμοκρασία που ξεπερνά τους 1.000 βαθμούς καταστρέφοντας οποιαδήποτε ίχνη DNA, ανέφερε σήμερα το Anadolu, επικαλούμενο έκθεση της τουρκικής αστυνομίας.

Έπειτα από πολλές αντιφατικές δηλώσεις για την τύχη του Κασόγκι, το Ριάντ είπε ότι δολοφονήθηκε και το πτώμα του διαμελίστηκε όταν οι διαπραγματεύσεις για την επιστροφή του στη Σαουδική Αραβία απέτυχαν.

Η αστυνομία πιστεύει ότι οι πληροφορίες που εξασφάλισε κατά την έρευνα δείχνουν πως ό,τι απέμεινε από το πτώμα του Κασόγκι μπορεί να έχει καεί, ανέφερε το Anadolu.

Παρά την τουρκική έρευνα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, στην κατοικία του προξένου και σε πολλές άλλες τοποθεσίες, τα μέλη του Κασόγκι δεν έχουν βρεθεί.

Η δολοφονία του Κασόγκι προκάλεσε ένταση στις σχέσεις της Τουρκίας με τη Σαουδική Αραβία, αν και ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έχει καλές σχέσεις με τον Σαουδάραβα μονάρχη, τον βασιλιά Σαλμάν.

Ο Ερντογάν έχει πει πως η εντολή για τη δολοφονία του Κασόγκι δόθηκε από το υψηλότερο επίπεδο της σαουδαραβικής ηγεσίας και έχει καλέσει επανειλημμένα τους Σαουδάραβες αξιωματούχους να κατονομάσουν τον «τοπικό συνεργάτη» που αναμείχθηκε στη δολοφονία. Το Ριάντ έχει απορρίψει τις κατηγορίες για ανάμιξη του πρίγκιπα.

Πλάνα από την αστυνομική έρευνα που προβλήθηκαν σε τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν έναν άνδρα που υποδύεται τον Κασόγκι, φορώντας τα ρούχα του, (ώστε να φανεί ότι ο δημοσιογράφος βγήκε από το προξενείο ζωντανός) να περπατά δίπλα σε έναν άνδρα ο οποίος, σύμφωνα με την αστυνομία, είναι ο «τοπικός συνεργάτης» στην υπόθεση. Προς το παρόν δεν είναι σαφής η ταυτότητα αυτού του άνδρα.

Η τουρκική αστυνομία πιστεύει επίσης πως η Χατιτσέ Τσενγκίζ, η αρραβωνιαστικιά του Κασόγκι, θα ήταν το δεύτερο θύμα αν είχε εισέλθει στο σαουδαραβικό προξενείο μαζί με τον Κασόγκι, μετέδωσε το Anadolu.

(?)

Πηγή: diethnh

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: