Νέες αποκαλύψεις για τη δολοφονία Γραικού – «Ίσως θάφτηκε ζωντανός» (βίντεο)

Νέα στοιχεία για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πέθανε ο Δημήτρης Γραικός, αποκάλυψε μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ANT1 ο δικηγόρος της οικογένειας του επιχειρηματία, Αλέξης Κούγιας.

“Ίσως θάφτηκε ζωντανός”

Σύμφωνα με τον κ. Κούγια, τα ιατροδικαστικά ευρήματα προκαλούν προβληματισμούς, καθώς υπάρχουν υποψίες ότι το θύμα θάφτηκε ζωντανό. Το πτώμα του Δημήτρη Γραικού φέρει κατάγματα και έντονα χτυπήματα. Ωστόσο, όπως ξεκαθάρισε ο δικηγόρος, στην έκθεση αποτυπώνονται αυτά που υπέστη το θύμα ενώ ήταν εν ζωή και όχι μετά θάνατον.

Μπορεί να εμπλέκεται και δεύτερο άτομο

Παράλληλα, ο συνήγορος της οικογένειας του επιχειρηματία, σημείωσε ότι, όπως προκύπτει από την ιατροδικαστική εξέταση καθώς και από τα ευρήματα τεχνικών συμβούλων, πιθανότατα να υπήρχε και εμπλοκή δεύτερου ατόμου η οποία μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνεται επίσημα.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κούγιας ανέφερε ότι η σύζυγος του θύματος έως και την αποκάλυψή της δολοφονίας του Δημήτρη Γραικού αντιμετώπιζε προβλήματα από την οικογένεια του καθώς πίστευαν ότι εμπλέκεται στο έγκλημα.

Από την πλευρά του, ο Μπάμπης Αποστολίδης, δικηγόρος του 46χρονου καθ΄ ομολογίαν δολοφόνου, ισχυρίζεται ότι το θύμα άφησε την τελευταία του πνοή πάνω στον καβγά. Ο ίδιος ανέφερε ότι σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση το θύμα φέρει κατάγματα, στη δεξιά κροταφική χώρα, στη μύτη και στο λοβό του ματιού καθώς επίσης και κατάγματα συμπιεστικά στο δεξί ημιθωράκιο, τα οποία μπορεί να προκλήθηκαν είτε από μπουνιά, είτε από την πτώση του θύματος στο τσιμέντο.

Η απολογία του 46χρονου δράστη

Ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Δημήτρη Γραικού έδωσε τη δική του εκδοχή στην κατάθεσή του στην ανακρίτρια για το φρικτό έγκλημα. Η απολογία του 46χρονου καθ’ ομολογία δολοφόνου κράτησε πάνω από τέσσερις ώρες κατά τη διάρκεια της οποίας περιέγραψε τα όσα διαδραματίστηκαν στις 3 Νοεμβρίου 2016.

O ίδιος υποστήριξε στην ανακρίτρια:

«Δεν είχα πρόθεση να τον σκοτώσω. Έλεγε ότι του χρωστούσα χρήματα και αισθανόταν “ριγμένος”. Ήρθε στον στάβλο να με βρει. Διαφωνήσαμε, ήρθαμε στα χέρια. Κατά τη διάρκεια του καυγά έπεσε νεκρός. Θόλωσα. Όταν κατάλαβα ότι δε ζούσε πανικοβλήθηκα. Πάνω στον πανικό μου αποφάσισα να τον θάψω και να εξαφανίσω τον ίδιο και το αυτοκίνητο».

Σε πανικό και φόβο απέδωσε και το γεγονός ότι επί 2,5 χρόνια δεν έλεγε την αλήθεια.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: