Νέες αυξήσεις στα τιμολόγια ετοιμάζει η ΔΕΗ

Νέες αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος ετοιμάζει η ΔΕΗ με χρονικό ορίζοντα υλοποίησης τον Ιούνιο, εξαιτίας της μη εκκαθάρισης για την περίοδο 2012-2015 των ποσών που πληρώνουν οι καταναλωτές για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ), σύμφωνα με το δημοσιεύμα της Ελευθερίας του Τύπου.

Τα χρέη της επιχείρησης προς τρίτους διογκώνονται λόγω της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας και της αύξησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών που ξεπερνούν τα 2,2 δισ. ευρώ. Μάλιστα, η μητρική χρωστά στις θυγατρικές ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ 1,3 δισ. ευρώ.

Οι ανατιμήσεις θα αφορούν τις χρεώσεις για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ), καθώς η ΔΕΗ, κάτοπιν έρευνας από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, διεκδικεί ένα ποσό της τάξης των 700 εκατ. ευρώ αναδρομικά για τα έτη 2012-2015. Αυτή η χρέωση στους λογαριασμούς της ΔΕΗ επιβαρύνει νοικοκυριά και επιχειρήσεις για να έχουν οι κάτοικοι των νησιών ίδια τιμολόγια με εκείνα της υπόλοιπης Ελλάδας αλλά και για τα φθηνότερα ειδικά τιμολόγια ρεύματος, όπως το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), το πολυτεκνικό κ.λπ.

oikonomia

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: