Νεαρός Γερμανός τουρίστας προσπάθησε να βεβηλώσει το Μνημείο Ολοκαυτώματος στη Βιάννο

Οργή έχει προκαλέσει στη Βιάννο Ηρακλείου η προσπάθεια βεβήλωσης του Μνημείο του Ολοκαυτώματος από ένα μέλους γκρουπ νεαρών τουριστών. Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Παύλος Μπαριτάκης, ενημερώθηκε από υπάλληλο του μουσείου ότι ένας εκ των νεαρών εντοπίστηκε να έχει κατεβάσει το παντελόνι του και να επιχειρεί να «κάνει την ανάγκη του» πάνω στην πλάκα του μνημείου.

«Δεν ήταν τυχαία πράξη, καθώς υπήρχαν ταμπέλες που ενημέρωναν τι ακριβώς μνημείο είναι. Από τα λεγόμενα των εργαζομένων, το γκρουπ των νεαρών τουριστών πρέπει να ήταν από τη Γερμανία και αυτό που πρέπει να πούμε ότι ως γεγονός, είναι θλιβερό και αποτρόπαιο. Εάν μπορούσε να επιληφθεί εκείνη την στιγμή η αστυνομία και δεν έφευγαν, είναι σαφές ότι θα ζητούσαμε την παραδειγματική τους τιμωρία καθώς αποτελεί βεβήλωση μνημείου αλλά και της ιστορίας μας», τόνισε ο κ. Μπαριτάκης.

Σφοδρή ήταν η αντίδραση και του προέδρου της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματρος του δήμου Βιάννου, Αριστομένη Συγγελάκη, ο οποίος σημείωσε: «Δεν μπορώ να χαρακτηρίσω παρά μόνο φασιστική τέτοια κίνηση. Ενημερώθηκα ότι με την αντίδραση της κυρίας που εργάζεται στο μουσείο, οι φίλοι του συγκεκριμένου νεαρού Γερμανού, τον έπεισαν να σηκώσει το παντελόνι και τα εσώρουχά του, ωστόσο με το που απομακρύνθηκε η εργαζόμενη τα κατέβασε και πάλι».

«Όταν γύρισε η γυναίκα να δει τι είχε γίνει, σήκωσε και πάλι παντελόνι και εσώρουχο και έφυγε μαζί με τα τρία ακόμη άτομα, με δύο μηχανές», συμπλήρωσε ο κ. Συγγελάκης μιλώντας στο ΑΠΕ -ΜΠΕ και εξήγησε ότι ήδη έχει απευθυνθεί στην Αστυνομία, που διενεργεί έρευνα για τον εντοπισμό της παρέας των Γερμανών.

«Είμαι εξοργισμένος και νομίζω ότι είναι χρέος μας, να μην αφήσουμε το περιστατικό να περάσει έτσι. Ελπίζω να υπάρξει εξέλιξη από την Αστυνομία», επισήμανε στη συνέχεια, ενώ έκανε λόγο για ένα μεμονωμένο περιστατικό. «Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Μάλιστα, πέρυσι σε επίσκεψη μαθητών Λυκείου και Γυμνασίου από τη Γερμανία, με συγκίνηση είδαμε παιδιά να δακρύζουν μπροστά μας, όταν άκουγαν τι ακριβώς έχει συμβεί», υπογράμμισε.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: