Νέα συμφωνία της Good Year με τους Αγώνες Φορτηγών FIA-Πότε θα ξεκινήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 

Το 2021 το FIA ETRC περιελάβανε εκδηλώσεις σε μεγάλες ευρωπαϊκές πίστες ακόμη και σ αυτές που γίνονται οι αγώνες της F1 (Hungaroring και Le Man). Για το 2022 η FIA ETRC 2022 ανακοίνωσε πρόσφατα τις ημερομηνίες και τις πίστες που θα γίνουν οι αγώνες ενώ υπέγραψε νέα συμφωνία με την εταιρία ελαστικών Good Year.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση η Goodyear και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αγώνων Φορτηγών της FIA (FIA ETRC) ανανέωσαν για άλλα τρία χρόνια τη συνεργασία τους. Με αυτή τη νέα συμφωνία η  Goodyear δεσμεύεται να υλοποιήσει το μελλοντικό όραμα της FIA ETRC, για μηδενικές εκπομπές αεριών.

Το FIA ETRC προσέλκυσε 420.000 θεατές στα events τα προηγούμενα χρόνια και αποτελεί σημαντική πλατφόρμα για την ανάπτυξη της νέας τεχνολογίας ελαστικών τα οποία παίζουν σημαντικό ρόλο στις επιδόσεις των αγωνιζομένων. Και φυσικά η τεχνογνωσία των αγώνων (βελτιώσεις σε πιστότητα και αντοχή) μεταφέρεται στις καθημερινές μεταφορές των φορτηγών.

Η εμπειρία των ακραίων καταστάσεων στον μηχανοκίνητο αθλητισμό συμπληρώνει την έρευνα και τις δοκιμές της Goodyear σε δρόμους, πίστες δοκιμών, προσομοιώσεις και εργαστήρια. Τα δεδομένα των ελαστικών που συλλέγονται από τις ακραίες συνθήκες των αγώνων επιτρέπουν στην ομάδα μηχανικών να αναπτύξει νέες καινοτόμες τεχνολογίες πέλματος και σκελετού που συνδυάζουν χαμηλή αντίσταση κύλισης και ανθεκτικότητα για προηγμένες επιδόσεις στο δρόμο. Η αποδοτικότητα και ο χρόνος διαθεσιμότητας είναι το κλειδί για να παραμείνει μια εταιρία μπροστά στο παιχνίδι του ανταγωνισμού.

Ο Maciej Szymanski, Διευθυντής Μάρκετινγκ Commercial Business Europe της Goodyear, δήλωσε:

«Τα φορτηγά 1. 500 ίππων που έχουν προετοιμαστεί για αγώνες έχουν απίστευτη επιτάχυνση, καθώς τα 30-160 χιλιόμετρα/ανά ώρα επιτυγχάνονται σε μόλις έξι δευτερόλεπτα. Εκτός από την αξιοποίηση αυτής της ισχύος, τα ελαστικά της Goodyear μπορούν επίσης να αντιμετωπίσουν υψηλές δυνάμεις G, χτυπήματα σε κράσπεδα και έντονες θερμοκρασίες στην πίστα. Έχουν περάσει πάνω από είκοσι χρόνια από τότε που αναπτύξαμε το πρώτο μας ελαστικό ETRC και είμαστε ευτυχείς που θα είμαστε ο μοναδικός προμηθευτής για άλλα τρία χρόνια».

Υψηλές επιδόσεις και βιωσιμότητα

Το FIA ETRC αποβλέπει στο να αποτελέσει την πλατφόρμα — πρότυπο στον κλάδο των οδικών εμπορικών μεταφορών με σαφή προσανατολισμό στη βιωσιμότητα. Υπογραμμίζει τη δέσμευσή του μέσω της υπογραφής του Πλαισίου του ΟΗΕ για τις Δράσεις στον Αθλητισμό για την Κλιματική Αλλαγή, να συμβάλει στην εφαρμογή της συμφωνίας του Παρισιού και να επιταχύνει το μετασχηματισμό που απαιτείται για την επίτευξη του μηδενισμού των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Ο Rolf Werner, διευθύνων σύμβουλος της Cognizat Technology Solutions στη Γερμανλια και επικεφαλής της DACΗ δήλωσε σχετικά:

« Φέτος, όλα τα φορτηγά μεταπήδησαν 100% σε βιοκαύσιμα, με αποτέλεσμα αυτό να είναι το πρώτο πρωτάθλημα που ρυθμίζεται από τη FIA που πραγματοποιεί κάτι τέτοιο, ενώ το βιο-υγραέριο πρωτοπορεί στην επιτάχυνση των φορτηγών. Το πλαίσιο του πρωταθλήματος για τη μετάβαση στη βιωσιμότητα εργάζεται προς την επίτευξη του στόχου του καθαρού μηδενισμού εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου το 2038 και η Goodyear έχει δεσμευτεί να συμβάλει σε αυτό. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε στενά τα επόμενα χρόνια για ένα πιο πράσινο μέλλον».

Αυτό είναι το νέο ημερολόγιο FIA ETRC 2022

– 21-22 Μαΐου Ιταλία (Misano World Circuit)

– 11-12 Ιουνίου Ουγγαρία (Hungaroring)

– 02-03 Ιουλίου Σλοβενία (Slovakia Ring)

– 15-17 Ιουλίου Γερμανία (Nürburgring)

– 03-04 Σεπτεμβρίου Τσεχία (Autodrom Most)

– 10-11 Σεπτεμβρίου Βέλγιο (Circuit Zolder)

– 24-25 Σεπτεμβρίου Γαλλία (Le Mans Bugatti)

– 01-02 Οκτωβρίου Ισπανία (R. A. C. E. Circuito del Jarama)

 

 

 

Νέα συμφωνία της Good Year με τους Αγώνες Φορτηγών FIA-Πότε θα ξεκινήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα  gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: