Νέα «πυρά» Ρωσίας κατά ΗΠΑ, η Μόσχα μιλά για «μικρό πόλεμο» στη Μαύρη Θάλασσα

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών έκανε λόγο για ασκήσεις εκφοβισμού απο πλευράς των ΗΠΑ, τη στιγμή που παραμένει τεταμένη η κατάσταση στη Μαύρη Θάλασσα 

Διαχωρισμό της Ρωσίας από την υπόλοιπη Ευρώπη με έναν «μικρό πόλεμο» στη Μαύρη Θάλασσα επιδιώκουν οι ΗΠΑ, υποστήριξε ο Κονσταντίν Γκαβρίλοφ, επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στις συνομιλίες της Βιέννης, για τη στρατιωτική ασφάλεια και τον έλεγχο των εξοπλισμών.

«Μου φαίνεται ότι κύριος στόχος των Ηνωμένων Πολιτειών και του καθεστώτος του Κιέβου, που τώρα δεν ξέρει τι να κάνει, είναι να αποσπάσει με κάποιο τρόπο την προσοχή από τα προβλήματα στο εσωτερικό της Ουκρανίας. Και για τους Αμερικανούς, είναι να διαιρέσουν την Ευρώπη και τη Ρωσία, μέσω ενός μικρού πολέμου. Δεν τους απασχολεί ποια θα είναι τα αποτελέσματα. Γι’ αυτό το λόγο όλες αυτές οι ασκήσεις και οι εκφοβισμοί», δήλωσε ο υψηλόβαθμος Ρώσος διπλωμάτης στο ρωσικό δορυφορικό δίκτυο «Ρωσία-24».

Ο Γκαβρίλοφ υπογράμμισε, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, ότι «η Μόσχα δεν ενδίδει σε τέτοιες προκλήσεις και η ηγεσία της χώρας και το υπουργείο Άμυνας γνωρίζουν τα πάντα και ελέγχουν την κατάσταση». «Μπορούμε να διεξάγουμε συνομιλίες με ηρεμία, να προσπαθούμε να πείσουμε, μέχρι να έρθει ορισμένη στιγμή, όταν [οι δυτικοί] χάσουν τα μυαλά και τη λογική τους. Κάνουμε το παν για να μην έρθει αυτή [η στιγμή]», υποστήριξε ο Ρώσος διπλωμάτης σχετικά με το κλίμα έντασης στην ευρύτερη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, για το οποίο γίνονται δηλώσεις από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με τον Ρώσο διπλωμάτη, «δεν υπάρχει ούτε μία απόδειξη συγκέντρωσης ρωσικών στρατευμάτων στα ουκρανικά σύνορα», όπως επανειλημμένως έχουν κατηγορήσει τη Μόσχα από κοινού Κίεβο, Ουάσινγκτον και σειρά δυτικών πρωτευουσών.

Νωρίτερα σήμερα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου Σουχόι (Su-27SM3 και Su-30M2), που έχουν τη βάση τους στη χερσόνησο της Κριμαίας, πραγματοποίησαν εκπαιδευτικές πτήσεις πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, υλοποιώντας, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti, σενάρια «απόκρουσης μιας εχθρικής αεροπορικής επίθεσης σε ναυτική βάση και απαντητικού εναέριου χτυπήματος εναντίον πολεμικών πλοίων του υποτιθέμενου εχθρού».

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: