Νέα ποινική δίωξη σε βάρος Ζήγρα για τα εξοπλιστικά

Οι Εισαγγελείς κατά της διαφθοράς άσκησαν νέα ποινική δίωξη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος σε βάρος του εξαδέλφου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκου Ζήγρα.

Από την προκαταρκτική έρευνα προκύπτει έμβασμα ύψους 359.000 ελβετικών φράγκων, που φέρεται να έχει κατατεθεί στους λογαριασμούς του Νίκου Ζήγρα και να συνδέεται με ένα από τα εξοπλιστικά προγράμματα που είχε υπογραφεί, όταν ήταν υπουργός ο κ. Τσοχατζόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο έμβασμα εντοπίστηκε από τις ελβετικές αρχές, μετά από αίτημα δικαστικής συνδρομής που έστειλε η χώρα μας.

«Έως σήμερα οι μόνες κλήσεις που λαμβάνει από τη Δικαιοσύνη ο Νίκος Ζήγρας είναι για να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας για τις παρανομίες που έχει αποκαλύψει. Κάποιες από αυτές τις παρανομίες αφορούν τη δράση πρώην συγκατηγορουμένων του σε τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες στην Ελβετία. Τις παρανομίες αυτές ο Νίκος Ζήγρας έχει καταγγείλει ενώπιον των Ελληνικών και Ελβετικών αρχών στο παρελθόν και συνεχίζει να τις καταγγέλλει, παρά τον πόλεμο που υπομένει επί έξι χρόνια για τη στάση του αυτή», δήλωσε σχετικά ο συνήγορος του Νίκου Ζήγρα, Στέλιος Γκαρίπης.

Υπενθυμίζεται πως το δευτεροβάθμιο δικαστήριο για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, είχε καταδικάσει τον Νίκο Ζήγρα σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, η οποία είχε μετατραπεί σε χρηματική.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: