Νέα Mercedes-Benz GLC 300de 4MATIC- Άλματα στην υβριδική τεχνολογία

Η Mercedes Benz Cars εξελίσσει συστηματικά τα plug-in hybrid οχήματά της με την υπογραφή EQ Power. Το EQ Power+ είναι το όνομα της υβριδικής τεχνολογίας επιδόσεων που θα χρησιμοποιεί η Mercedes‑AMG στο μέλλον και χρησιμοποιείται ήδη στα μονοθέσια της Φόρμουλα 1.

Στη γκάμα της η Μercedes-Benz έχει περισσότερα από 20 μοντέλα με υβριδικά συστήματα κίνησης. Αυτό που χαρακτηρίζει την Mercedes και την κάνει να ξεχωρίζει είναι ότι η ανάπτυξη της υβριδικής τεχνολογίας δεν περιορίζεται μόνο στην τοποθέτηση ηλεκτροκινητήρα 48V στο μηχανικό σύνολο ή στον αγαστό συνδυασμό του ηλεκτροκινητήρα με κινητήρα βενζίνης αλλά και στα γράμματα de που συμβολίζουν την τοποθέτηση ηλεκτροκινητήρα παράλληλα με 4κύλινδρο κινητήρα πετρελαίου 2.0 λίτρων.

Αυτό το μηχανικό σύνολο διατίθεται στα σεντάν και station wagon μοντέλα CClass, EClass καθώς και στα GLC SUV, GLC Coupe, GLE SUV και GLE Coupe. Συνδυαστικά, οι δύο αυτές πηγές ισχύος προσφέρουν την πιο οικονομική και αποδοτική λύση της αγοράς στο μοντέλο GLC (SUV & Coupe), αφού αποδίδουν μέγιστη συνδ. ισχύ 225 kW (306 hp) και μέγιστη συνδ. ροπή 400 Nm με κατανάλωση μόλις 2,2- 1,7 λίτρα/100 χλμ (GLC SUV) και εκπομπές CO2 45–57 g/100 km, ενώ η μετάδοση κίνησης γίνεται από το 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 9G TRONIC.

Η Mercedes-Benz GLC δεν χρειάζεται συστάσεις: είναι το μοντέλο που βρίσκεται στο στοιχείο του σε κάθε είδους τερέν. Αυτό το μεσαίου μεγέθους όχημα, τόσο στην SUV όσο και στην Coupe έκδοσή του, συνδυάζει με έξυπνο τρόπο εκτός από την αισθητική, τη λειτουργικότητα και την ευελιξία, προσφέροντας εξαιρετική άνεση και εργονομία με το ευρύχωρο εσωτερικό του. Χάρη σε αυτά τα χαρακτηριστικά, η GLC αποτελεί μία πρόταση ιδιαίτερα ελκυστική για όσους επιθυμούν να οδηγούν ένα εξαιρετικά ευέλικτο premium μοντέλο. Στην πετρελαιοκίνητη plug-in hybrid έκδοσή της, η GLC διαθέτει έναν ακόμη πιο εντυπωσιακό σχεδιασμό, το διαισθητικό σύστημα πολυμέσων και ψυχαγωγίας MBUX (Mercedes-Benz User Experience) και ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει σε συστήματα υποβοήθησης οδήγησης.

Ο εξωτερικός της σχεδιασμός τονίζεται από σπορ χαρακτηριστικά. Η ξεχωριστή off-road εμφάνισή της τονίζεται από μυώδεις επιφάνειες και εντυπωσιακές λεπτομέρειες, όπως το έντονο περίγραμμα της εμπρός γρίλιας. Στο βασικό της εξοπλισμό περιλαμβάνονται οι υψηλής απόδοσης προβολείς LED High Performance με ενσωματωμένα φώτα ημέρας, τα πίσω φώτα LED και οι ράγες οροφής.

Από την πρώτη στιγμή, η GLC σχεδιάστηκε με τέτοιον τρόπο ώστε η τοποθέτηση της μπαταρίας να μην στερήσει σημαντικό χώρο από τον χώρο φόρτωσης. Οι Γερμανοί χαμήλωσαν τον  πίσω άξονα και έκαναν  ειδικό σχεδιασμό του αμαξώματος για την τοποθέτηση της μπαταρίας. Το αποτέλεσμα είναι ένας μεγάλος, επίπεδος χώρος αποσκευών του οποίου η χωρητικότητα 395-1445 λίτρα είναι λίγο μικρότερος από αυτόν των συμβατικών GLC SUV με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Η μπαταρία υψηλής τάσης έχει χωρητικότητα 13,5 kWh, με το βάρος της να ανέρχεται στα 123 kg. Η ηλεκτρική αυτονομία αγγίζει τα 45  χιλιόμετρα (τιμές WLTP) ενώ η μέγιστη ταχύτητα όταν το όχημα κινείται αμιγώς ηλεκτροκίνητα φτάνει τα 140 χλμ/ώρα. Σε φορτιστή 7.4 kW (καλώδιο για τον οποίο περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό του οχήματος) αρκούν 1 ώρα και 30 λεπτά (10-100% SoC), ενώ για οικιακή φόρτιση σε πρίζα τύπου schuko έως 2.3 kW (230 V, 1-phase, 10 A), απαιτούνται 5 ώρες (10-100% SoC).

Όπως όλα τα plug-in hybrid οχήματα, η GLC 300 de σε SUV & Coupe έκδοση προσφέρει τη δυνατότητα κίνησης μόνο με ηλεκτρικό ρεύμα και συνεπώς με μηδενικές τοπικές εκπομπές, ειδικά σε αστικές περιοχές, ενώ σε μεγαλύτερες αποστάσεις επωφελείται από τη μεγάλη αυτονομία και οικονομία που προσφέρει ο πετρελαιοκινητήρας.

Ανάκτηση ενέργειας-Φόρτιση

Η μπαταρία ιόντων λιθίου, με συνολική χωρητικότητα 13,5 kWh μπορεί να φορτιστεί εξωτερικά με εναλλασσόμενο ρεύμα (AC)

  • Σε μία απλή πρίζα σούκο (έως 2,3 kW) ο χρόνος φόρτισης διαρκεί 5 ώρες από 10-100% SoC (State of Charge).
  • Σε ένα wallbox (Mode 3) και με το βασικό σύστημα (OBC – On-Board Charger) έως και 7,4 kW, η φόρτιση από 10 έως 100% SoC διαρκεί περίπου 1 ώρα 30 λεπτά.

Εξοπλισμός

Οι GLC 300de SUV & Coupe διαθέτουν πλούσιο εξοπλισμό ακόμη και στη βασική έκδοση. Υπάρχει όμως και η δυνατότητα προσωποποίησης μέσα από την επιλογή  διαφορετικών πακέτων εξωτερικού και εσωτερικού εξοπλισμού:

Base line: Αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων, ζάντες αλουμινίου 18”, ηλεκτρικό σύστημα EASY-PACK πόρτας χώρου αποσκευών, κάμερα οπισθοπορείας, πακέτο άνεσης καθισμάτων, ράγες οροφής, σύστημα πολυμέσων MBUX και Touchpad, φώτα LED High Performance με ενσωματωμένα φώτα ημέρας, φιμέ πίσω τζάμια

OffRoad (Εξωτερικό πακέτο σχεδιασμού επιπλέον της γραμμής Base): Ζάντες αλουμινίου 18”, εμφανείς απολήξεις εξατμίσεων στο πίσω μέρος του προφυλακτήρα, εξωτερικά διακοσμητικά στοιχεία σε χρώμιο. (μόνο για την έκδοση SUV)

AMG Line (επιπλέον της γραμμής Base): Ζάντες αλουμινίου 19” AMG, θερμομονωτικά σκούρα φιμέ κρύσταλλα, Χαμηλωμένη ανάρτηση comfort, AMG εξωτερικό και  εσωτερικό styling, γρίλια ψυγείου “diamond “.

Exclusive (εσωτερικό πακέτο σχεδιασμού επιπλέον της γραμμής Base ): Exclusive εσωτερικό με πακέτο εσωτερικού φωτισμού, διακοσμητική επένδυση από ξύλο,  άνω τμήμα του ταμπλό και λεπτομέρειες στην πόρτα από συνθετικό δέρμα ARTICΟ, Επενδύσεις καθισμάτων από συνθετικό δερμα ARTICO μαύρο.

Τα τεχνικά στοιχεία με μία ματιά

  ΚινητήραςGLC 300de SUVGLC 300de Coupe
Κυβισμός (cc)19501950
Διάταξη κυλίνδρωνL4L4
Ονομαστική ισχύς πετρελαιοκινητήρα (kW/hp)143/194143/194
στις σ.α.λ.38003800
Ονομαστική ισχύς ηλεκτροκινητήρα (kW/hp)90/12290/122
Μεγ. συνδυαστική ισχύς (kW/hp)225/306

 

225/306

 

Μεγ. συνδυαστική ροπή στρέψης (Nm)400400
Επιτάχυνση  0-100 km/h (s)6,26,2
Μεγ. τελική ταχύτητα (km/h)230230
Μεγ. ταχύτητα με ηλεκτροκινητήρα (km/h)140140
Εκπομπές CO2 — συνδυασμένος κύκλος WLTP (gr/km)57 — 4556 — 45
Συνδυαστική κατανάλωση καυσίμου — συνδυασμένος κύκλος WLTP (l/100km2,2- 1,72,1- 1,7
Ηλεκτρική Αυτονομία WLTP (EAER) (km)*40 – 4541 – 46
Χωρητικότητα πορτ μπαγκάζ lt (με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα)395 (1.445)350 (1.250)

 

Νέα Mercedes-Benz GLC 300de 4MATIC- Άλματα στην υβριδική τεχνολογία gr.

now24.gr-auto

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: