Νέα καταγγελία για βιασμό ανήλικης κατά του Ρομάν Πολάνσκι

Μια ακόμα καταγγελία βιασμού κατά του Ρομάν Πολάνσκι ήρθε στο φως της δημοσιότητας από το ίδιο το θύμα, που αποφάσισε να μιλήσει 44 χρόνια μετά το συμβάν.

Μια 60χρονη σήμερα γυναίκα από την Καλιφόρνια, που εμφανίστηκε μόνο με το μικρό της όνομα, Ρόμπιν, δήλωσε στα ΜΜΕ, παρουσία της δικηγόρου της, πως βιάστηκε από τον Πολωνό σκηνοθέτη όταν εκείνη ήταν μόλις 16 ετών. Ο βιασμός συνέβη το 1973 στην νότια Καλιφόρνια, δήλωσε η γυναίκα, που πρόσθεσε πάντως πως δεν θα δημοσιοποιήσει καμία άλλη λεπτομέρεια από το συμβάν.

Πρόκειται για την τρίτη παρόμοια κατηγορία που δημοσιοποιείται εναντίον του σκηνοθέτη, που είναι σήμερα 84 ετών. Αρχικά είχε δικαστεί για τον βιασμό μιας 13χρονης κοπέλας στις ΗΠΑ, υπόθεση για την οποία είχε μπει στη φυλακή για περίπου δύο μήνες. Τελικά όμως μπόρεσε να διαφύγει στη Γαλλία και έκτοτε ζει στην Ευρώπη. Πρόσφατα δικαστήριο της Πολωνίας αποφάσισε να μην προχωρήσει στην έκδοσή του στις ΗΠΑ, όπου εις βάρος του εκκρεμεί ακόμα μια καταγγελία για βιασμό ανήλικης κοπέλας.

«Την επόμενη μέρα, αφού έγινε, το είπα σε μια φίλη μου, ότι ο κύριος Πολάνσκι το έκανε αυτό», είπε η Ρόμπιν την Τρίτη στα ΜΜΕ και πρόσθεσε: «Ο λόγος που το κράτησα μέχρι τώρα μέσα μου ήταν γιατί δεν ήθελα ο πατέρας μου να κάνει κάτι που θα μπορούσε να τον οδηγήσει στη φυλακή για το υπόλοιπο της ζωής του».

Η αφορμή για να το αποκαλύψει, είπε η ίδια, πως ήταν η μη έκδοση του σκηνοθέτη στις ΗΠΑ. Όπως δήλωσε η δικηγόρος της, μπορεί η συγκεκριμένη υπόθεση να έχει παραγραφεί όμως η Ρόμπιν θα μπορούσε να καταθέσει ως μάρτυρας σε ενδεχόμενη μελλοντική δίκη.

Η υπόθεση που ξεκίνησε τις διώξεις του Πολάνσκι ήταν ο βιασμός της 13χρονης τότε Σαμάνθα Γκέιμερ στο σπίτι του Τζακ Νίκολσον στο Λος Άντζελες, το 1977. Το 2010 η βρετανίδα ηθοποιός Σάρλοτ Λιούς τον κατηγόρησε πως την βίασε λίγο αφότου είχε γίνει 16 ετών.

(?)

media

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: