Νέα Ιωνία: Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή της εγκατάλειψης του βρέφους

Βίντεο-ντοκουμέντο που μεταδόθηκε στο βραδινό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού Open, δείχνει καρέ καρέ τις κινήσεις της 19χρονης μητέρας, λίγο πριν εγκαταλείψει το βρέφος στο στενό της οδού Ακροπόλεως, στην Νέα Ιωνία.

Καρέ καρέ η εγκατάλειψη

Στο βίντεο, λοιπόν, τα ξημερώματα Τετάρτης, φαίνεται η 19χρονη να διασχίζει γρήγορα το δρόμο μέσα στο σκοτάδι με το μωρό της στην αγκαλιά και έπειτα χάνεται στα στενά, αφού γνώριζε καλά την περιοχή.

Η νεαρή, σε λιγότερο από τέσσερα λεπτά επιστρέφει στο σπίτι της χωρίς το μωρό, αφού το έχει εγκαταλείψει έξω από την πολυκατοικία στην οδό Ακροπόλεως.

Πώς βρήκαν τα ίχνη της 19χρονης

Οι πρώτες ώρες ήταν σημαντικές για την εξιχνίαση της υπόθεσης. Οι αστυνομικοί κατάλαβαν αμέσως πως είχαν να κάνουν με μία νεαρή γυναίκα και πως το συγκεκριμένο μωρό είχε γεννηθεί σε δημόσιο νοσοκομείο. Όταν διαπίστωσαν ότι το βρέφος ήταν μίας εβδομάδας τα πράγματα ήταν πιο εύκολα.

Τότε δημιουργήθηκαν δύο ομάδες. Η πρώτη πήγαινε πόρτα-πόρτα στα σπίτια της γειτονιάς και η δεύτερη άρχισε να ψάχνει στα δημόσια μαιευτήρια της Αττικής. Τα στοιχεία «κούμπωσαν» όταν οι Αρχές είδαν το βίντεο από τη γειτονική επιχείρηση.

Το συγκεκριμένο βίντεο οδήγησε τους αστυνομικούς στα ίχνη της 19χρονης και είναι από κάμερα ασφαλείας καταστήματος της περιοχής.

Τι κατέθεσε η 19χρονη στην αστυνομία

Όταν αστυνομικοί του τμήματος ανηλίκων πήγαν στο σπίτι της 19χρονης, η νεαρή κοπέλα ομολόγησε την πράξη της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 19χρονη κατέθεσε στην αστυνομία:

«Ήμουν πνιγμένη μέσα στο βάρος να είμαι μόνη μου, χωρίς σύντροφο και οικονομικά πολύ χάλια. Ζω με τη γυναίκα που με υιοθέτησε και τα μόνα έσοδα μας είναι η μικρή της σύνταξη. Ποτέ δεν θα μπορούσα να μεγαλώσω αυτό το μωρό».

“Ήθελα απλώς να ζήσει μια καλύτερη ζωή”

Η 19χρονη με δάκρυα στα μάτια είπε στους αστυνομικούς ότι δεν είχε πει στον πατέρα του παιδιού για την εγκυμοσύνη. «Η σχέση που είχα ήταν περιστασιακή και δεν του είχα πει τίποτα για την εγκυμοσύνη. Το αγάπησα το μωρό. Είναι το παιδί μου και ήθελα απλώς να ζήσει μια καλύτερη ζωή».

Ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης, Γιάννης Ξενάκης, που είδε το βρέφος τυλιγμένο μέσα στην πετσέτα, ανέφερε σχετικά: «Το βρέφος είχε αρχίσει να παγώνει δεν ξέρω τι θα είχε συμβεί εάν ο νεαρός από τη διπλανή πολυκατοικία δεν το είχε ακούσει».

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: