Νέα ημερομηνία -λόγω βουλευτικών εκλογών- για το 40ό Ράλλυ Φθιώτιδος 

Το 40ό Ράλλυ Φθιώτιδος ήταν προγραμματισμένο να γίνει την Κυριακή 25 Ιουνίου. Όμως αυτή την ημερομηνία ορίσθηκε από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου να γίνει ο δεύτερος γύρος των βουλευτικών εκλογών. Έτσι η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας (Α.Λ.Α.Λ.) κατόπιν έγκρισης της ΕΠΑ/ΟΜΑΕ άλλαξε την ημερομηνία του αγώνα.

Ως νέα ημερομηνία για το 40ό Ράλλυ Φθιώτιδος ορίσθηκε το διήμερο 1 και 2 Ιουλίου. Ο αγώνας αυτός -δεύτερος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ασφάλτου-  αποτελεί τον τρίτο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος. (Το πρώτο σκέλος του αγώνα θα γίνει σε ασφάλτινο τερέν και το δεύτερο σε χώμα).

Το Σάββατο 1 Ιουλίου, τα αγωνιστικά που θα λάβουν μέρος στον ασφάλτινο αγώνα, θα αναχωρήσουν το πρωί από το Service Park και θα κατευθυνθούν στην εναρκτήρια ειδική διαδρομή του αγώνα «Μπράλος-Παύλιανη», η οποία πραγματοποιείται για πρώτη φορά ως ενιαία, με το συνολικό της μήκος να ξεπερνάει τα 30 χιλιόμετρα. Στη συνέχεια, θα αγωνιστούν στην ειδική διαδρομή «Καλοσκοπή», μήκους 11 χιλιομέτρων και θα επιστρέψουν στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας. Έπειτα από το 30λεπτο service, θα διέλθουν και πάλι από τις ειδικές διαδρομές «Μπράλος-Παύλιανη» και «Καλοσκοπή» και θα τερματίσουν στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας στις 14:30.

Την Κυριακή 2 Ιουλίου, τα πληρώματα που θα λάβουν μέρος στον τρίτο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος, θα αγωνιστούν σε δύο αγαπημένες ακροπολικές ειδικές διαδρομές που αποτελούν μέρος του φετινού Ράλλυ Ακρόπολις. Πρώτη ειδική διαδρομή της ημέρας θα είναι το «Ελευθεροχώρι», μήκους 18 αγωνιστικών χιλιομέτρων και ακολουθεί η «Ελάτεια» (28,32 χλμ). Έπειτα από το μεσημεριανό service στην Π.Ε.Λ., τα πληρώματα θα διέλθουν για δεύτερη φορά από το «Ελευθεροχώρι» και την «Ελάτεια». Ο τερματισμός του χωμάτινου αγώνα θα λάβει χώρα στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας λίγο μετά τις 16:00.

Συνδιοργανωτές των δύο αγώνων είναι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο Δήμος Λαμιέων, ο Δήμος Δελφών, ο Δήμος Αμφίκλειας-Ελάτειας και το Επιμελητήριο Φθιώτιδος. Για άλλη μια χρονιά, ο χώρος του Service Park και στους δύο αγώνες θα φιλοξενηθεί στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας.

Αναλυτικές πληροφορίες του Ράλλυ Φθιώτιδος, ωράριο, πρόγραμμα και χάρτες θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

 

 

 

 

 

Νέα ημερομηνία -λόγω βουλευτικών εκλογών- για το 40ό Ράλλυ Φθιώτιδος  gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: