Νέα ηγετικά "όργανα" στο ΠΑΣΟΚ

Ολοκληρώνεται το τριήμερο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που διεξάγεται στο ΣΕΦ με την εκλογή της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.
Νέα ηγετικά "όργανα" στο ΠΑΣΟΚ
Η ψηφοφορία ξεκίνησε στις 9 το πρωί και αναμένεται να ολοκληρωθεί περίπου στις 5 το απόγευμα, ενώ η σταυροδοσία θα γίνει με 20% επί του αριθμού των υποψηφίων.

Το νέο όργανο αντικαθιστά το Εθνικό Συμβούλιο και θα αποτελείται από 130 εκλεγμένα μέλη και 40 αριστήνδην, σύνολο 170 άτομα.

To αποτέλεσμα θα γίνει γνωστό το βράδυ.

Η ΚΠΕ θα εκλέξει τις επόμενες ημέρες το 17μελές Πολιτικό Συμβούλιο, ένα ευέλικτο όργανο το οποίο θα μπορεί να συνεδριάζει κάθε εβδομάδα και τον νέο γραμματέα το κόμματος.

Η ψηφοφορία πήρε τροπή μετά την ψήφιση από το συνέδριο εκλογικού μέτρου 20%. Το χαμήλωμα του εκλογικού μέτρου το απαίτησε και το επέβαλλε η νεότερη γενιά βουλευτών και στελεχών του ΠAΣOΚ, απέναντι στην πρόταση της ηγετικής ομάδας για μέτρο 30%.

Το αποτέλεσμα ήταν αχρηστευτούν οι λίστες που κυκλοφορούσαν μέχρι το Σάββατο το βράδυ και οι 294 υποψήφιοι για την ΚΕ να αποδυθούν σε νέο αγώνα για την εξασφάλιση του σταυρού.

Την απόλυτη ικανοποίησή του για την εξέλιξη του συνεδρίου και τις ομόφωνες πολιτικές αποφάσεις, εκφράζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος , σύμφωνα με συνεργάτες του.

Όσον αφορά στα θέματα των ψηφοφοριών για οργανωτικά ζητήματα, οι ίδιες πηγές σχολίαζαν ότι πρόκειται για ζητήματα «δευτερεύουσας σημασίας» και επεσήμαιναν μάλιστα ότι ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος δεν ήταν παρών στην αίθουσα κατά τη διάρκεια των ψηφοφοριών.

Ο κ. Βενιζέλος θα ψηφίσει στο ΣΕΦ στις 2 μμ.

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: