Νέα γιαγιά με τερλίκια: Πρόστιμο 13.358 ευρώ σε 82χρονη

Μία νέα υπόθεση με ηλικιωμένη που έλαβε πρόστιμο, επειδή πουλούσε τερλίκια, έχει έρθει στη δημοσιότητα. Όπως φαίνεται, η 90χρονη Σουζάνα Ηλιάδου δεν είναι η μόνη τέτοια περίπτωση, καθώς μια 82χρονη ομογενής, επίσης από τη Θεσσαλονίκη, καλείται να καταβάλλει 13.358 ευρώ επειδή εντοπίστηκε να πουλά 34 ζευγάρια τερλίκια.

Πρόκειται για τη Μαρία Κουμπάτοβα, ομογενή από τη Ρωσία, η οποία απευθύνει έκκληση στις Αρχές να της σβήσουν το πρόστιμο που της είχαν επιβάλει το 2014, όταν ήταν 78 ετών και, μην έχοντας κανένα εισόδημα, αποφάσισε να πουλήσει τερλίκια στην πλατεία Αριστοτέλους. Μάλιστα, η ηλικιωμένη συνελήφθη προτού προλάβει να απλώσει το εμπόρευμά της.

Σύμφωνα με την κόρη της, παρέμεινε για εννέα ώρες στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου, όπου λιποθύμησε και έκλαιγε συνεχώς, ενώ της επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ.Όπως αναφέρει η κόρη της, Τάμαρα Σαρίδου, την επόμενη μέρα πήγε στην Αστυνομία, όπου την διαβεβαίωσαν πως δεν θα κληθεί να πληρώσει κάτι. Ωστόσο, μετά από έξι μήνες διαπίστωσε πως το πρόστιμο δεν έχει σβηστεί και όπου και αν απευθύνθηκε κανένας δεν μπορούσε να κάνει κάτι.

Πριν από λίγες ημέρες όταν θέλησε να υποβάλει την φορολογική δήλωση της μητέρας της, η Τάμαρα Σαρίδου ανακάλυψε πως στα 10.000 ευρώ προστέθηκαν άλλα 3.358 ευρώ τόκοι. Το χρέος που καλείται να πληρώσει η 82χρονη γιαγιά είναι θηλιά στο λαιμό, αφού όπως ισχυρίζεται ξυπνά και κοιμάται με αυτό το άγχος, τη στιγμή που η ίδια λαμβάνει σύνταξη ύψους 30 ευρώ.

Όπως αναφέρει η κόρη της στο GRTimes, η 82χρονη Μαρία είναι ένας άνθρωπος ταλαιπωρημένος. Ήρθε στην Ελλάδα πριν από 18 χρόνια. Ζει σε ένα σπίτι με ένα δωμάτιο και με ενοίκιο 170 ευρώ το οποίο πληρώνει η Πρόνοια. Στα δυο της η κ. Μαρία έμεινε ορφανή από μητέρα και στα 28 με τέσσερα παιδιά το ένα ανάπηρο στη Ρωσία έμεινε χήρα. Από τότε εργαζόταν συνεχώς για να μπορέσει να προσφέρει όσο το δυνατόν περισσότερα στα παιδιά της. Δούλευε από το πρωί μέχρι το βράδυ σε φούρνο όπου έκαψε τα δυο της δάχτυλα. Χωρίς κανένα εισόδημα, σήμερα λαμβάνει μια στήριξη μόλις 30 ευρώ το μήνα καλείται τα βγάλει πέρα: να τρώει και να αγοράζει τα φάρμακα της, αφού είναι άρρωστη και έχει ψυχολογικά προβλήματα.

«Κατέβηκα να πουλήσω για πρώτη φορά τερλίκια και με συνέλαβαν. Ήθελα να βρω χρήματα. Δεν έχω έσοδα», εξηγεί. «Για πόσο θα με ζουν και θα με ταΐζουν οι γείτονες;», αναρωτιέται η γιαγιά που κατοικεί στην Πολίχνη της Θεσσαλονίκης, μια από τις φτωχογειτονιές του νομού.

Η κόρη της Τάμαρα είναι επίσης άνεργη. «Δεν έχουμε χρήματα να πληρώσουμε το χρέος» λέει και ζητά από τις Αρχές να διαγράψουν το πρόστιμο. «Θέλω να πεθάνω ήσυχη. Να μην έχω χρέος ούτε εγώ, ούτε τα παιδιά μου» αναφέρει.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: