Νέα Φιλαδέλφεια: Την Παρασκευή ξεκινούν οι απολογίες των Κροατών χούλιγκαν

Την Παρασκευή (11/8) αρχίζουν και θα τελειώσουν την ερχόμενη Κυριακή, οι απολογίες των κατηγορουμένων ενώπιον των τριών ανακριτών που χειρίζονται την υπόθεση της συμπλοκής στη Νέα Φιλαδέλφεια που είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη.

Οι 105 κατηγορούμενοι ζητούν και λαμβάνουν τις προθεσμίες από τους ανακριτές προκειμένου να ενημερωθούν επί της δικογραφίας, αλλά για να προετοιμάσουν την υπερασπιστική τους γραμμή.

Οι απολογίες των κατηγορουμένων Κροατών χούλιγκανς θα γίνουν ανά ομάδες των 10-12 ατόμων περίπου σε κάθε ανακριτή ανά ημέρα. Η έναρξη των απολογιών θα γίνει την Παρασκευή το μεσημέρι στις 12μ και θα διαρκέσει τρεις ημέρες.

Παίρνουν DNA από τους χούλιγκαν για να βρουν τον δολοφόνο του 29χρονου Μιχάλη

Σύμφωνα με πληροφορίες η ανακρίτρια εκδίδει διατάξεις για τη λήψη γενετικού υλικού από τους κατηγορούμενους, διαδικασία που δεν έλαβε χώρα κατά το στάδιο της προανάκρισης. Στόχος της λήψης γενετικού υλικού είναι η ταυτοποίηση του δολοφόνου του Μιχάλη Κατσούρη.

Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία οι κατηγορούμενοι θα ζητήσουν και θα λάβουν προθεσμίες για να απολογηθούν τις επόμενες ημέρες.

Βαριές κατηγορίες για 4 κακουργήματα στους 105 συλληφθέντες

Σημειώνεται ότι βαρύτατες ποινικές διώξεις για σωρεία κακουργηματικού χαρακτήρα αδικημάτων, μεταξύ των οποίων είναι της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ασκήθηκαν σε βάρος των 105 χούλιγκανς, οι οποίοι κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μετήχθησαν το πρωί από την ΓΑΔΑ στην πρώην Σχολή Ευελπίδων.

Ειδικότερα, ποινική δίωξη για τέσσερις κακουργηματικές κατηγορίες και επτά πλημμεληματικές ασκήθηκε σε βάρος των 105 κατηγορουμένων για την υπόθεση της αιματηρής συμπλοκής έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ.

Στα δικαστήρια οδηγήθηκαν 104, καθώς ο ένας κατηγορούμενος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Η δίωξη αφορά τα εξής αδικήματα:

* εγκληματική οργάνωση (κακούργημα),

* ανθρωποκτονία από πρόθεση (κακούργημα),

* έκρηξη (κακούργημα)

* κατοχή εκρηκτικών υλών (κακούργημα),

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: