Νέα έρευνα μας εξηγεί τι είναι αυτό που βρίσκουν ελκυστικό οι άντρες και οι γυναίκες στο αντίθετο φύλο

Σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Plos One, φαίνεται να υπάρχει διαφορά στο τι θεωρεί μια γυναίκα και ένας άντρας ελκυστικό στο αντίθετο φύλο, πράγμα όμως που μεταβάλεται στο πέρασμα των χρόνων.

Στο συγκεκριμένο πείραμα, πήραν μέρος 7.325 άτομα από 18 έως 65 ετών, μέσα από ένα διαδικτυακό ερωτηματολόγιο, με επικεφαλή την δρα Στέφεν Γουάιτ του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας της Κουίνσλαντ.

Τι είναι αυτό που κοιτούν οι γυναίκες σε έναν άντρα;

Σύμφωνα με την συγκεκριμένη έρευνα, οι γυναίκες κοιτούν σε έναν άντρα τη μόρφωση, την καλοσύνη, την εξυπνάδα, το συναισθηματικό δέσιμο και την ηλικία.

Οι λόγοι που οι επιστήμονες πιθανολογούν να συμβαίνει αυτό, είναι ίσως λόγω της περιορισμένης αναπαραγωγικής περιόδου, με αποτέλεσμα να φοβούνται να διακινδυνεύσουν μία κακή επιλογή.

Τι είναι αυτό που κοιτούν οι άντρες σε μια γυναίκα;

Από την άλλη μεριά, οι άντρες κοιτούν πιο πολύ την εξωτερική εμφάνιση, παρά τον εσωτερικό κόσμο μιας γυναίκας.

Προτιμούν την ομορφιά, το ελκυστικό σώμα και όλα τα εξωτερικά χαρακτηριστικά που μπορεί να σαγηνεύσουν έναν άντρα. Ο λόγος όπως πιστεύουν οι επιστήμονες, είναι διότι οι άντρες, θεωρούν τη σωματική εμφάνιση της γυναίκας ως σημαντικότερη από όλα τα άλλα χαρακτηριστικά που μπορούν να ευνοήσουν τη σeξουαλική έλξη.

Με άλλα λόγια και σύμφωνα με μία αυστραλιανή επιστημονική έρευνα, που επιβεβαιώνει προηγούμενες μελέτες, καταλήγουμε στο συμπέρασμα, οι άντρες και οι γυναίκες, δεν βλέπουν με τα ίδια μάτια τα χαρακτηριστικά που τους έλκουν στο αντίθετο φύλο.

Τι αλλάζει όμως με το πέρασμα του χρόνου;

Σύμφωνα πάντα με την έρευνα, το πέρας του χρόνου παίζει πολύ σημαντικό παράγοντα στην αξιολόγηση των χαρακτηριστικών που ελκύουν τα δύο φύλα, αφού όπως φάνηκε τόσο άντρες, όσο και γυναίκες συγκλίνουν στις απόψεις τους και ο εσωτερικός κόσμος κερδίζει από την εξωτερική εμφάνιση.

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι την ηλικία των 25 τα πράγματα έχουν όπως προ είπαμε, ωστόσο μετά τα 30 η πρώτες αλλαγές έρχονται στην επιφάνεια, ίσως πάλι λόγω του αισθήματος αναπαραγωγής των δύο φύλων.

Η τεράστια όμως αλλαγή έρχεται μετά τα 60 και κυρίως από τους άντρες, αφού αυτοί είναι που σταματούν να δίνουν έμφαση στην εξωτερική εμφάνιση και να καταλήγουν να μαγεύονται με το μέσα του ανθρώπου.

Τέλος σίγουρα η έρευνα χρειάζεται παραπάνω μελέτη, πράγμα που προέτρεψε αρκετούς άλλους επιστήμονες να βγουν και να δηλώσουν πως τα χαρακτηριστικά που ψάχνουν τα δύο φύλλα στον/στην σύντροφο τους, δεν αντιστοιχούν πάντα και με τις επιλογές που κάνουν στην ζωή τους.

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Πώς θα καταλάβεις ότι ένας άνδρας είναι ερωτευμένος μαζί σου;

7 πράγματα που κάνουν μόνο οι άντρες που είναι ερωτευμένοι

Γιατί οι άντρες δεν λένε «Σ’αγαπώ»

Πηγές

https://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0250151

Article Image coverhttp://www.depositphotos.com/

sxeseis-teen

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: