Νέα έρευνα δείχνει ότι ο φόβος για τον κορωνοϊό βελτίωση τη σeξουαλική ζωή των ζευγαριών

Τι έδειξαν τα ευρήματα της έρευνας — Τι διαπιστώθηκε για τους εργένηδες

Κοινό μυστικό αποτελεί το γεγονός ότι σε πολλές περιπτώσεις ζευγαριών η περίοδος της καραντίνας συνέβαλε στη βελτίωση της ερωτικής τους ζωής. 

Σύμφωνα με νέα μελέτη του πανεπιστημίου της Λισαβόνας και του ερευνητικού κέντρου της Ιντιάνα, Kinsey Institute, ο φόβος της μόλυνσης από τη νόσο Covid-19 βοήθησε στην αύξηση ποιότητας της σeξουαλικής ζωής. 

Στην έρευνα μελετήθηκαν, συγκεκριμένα, 303 περιπτώσεις ζευγαριών

Η θετική διάθεση για ερωτική συνεύρεση και η επιθυμία των ζευγαριών να περνούν ποιοτικό χρόνο, προέκυψε σε πολλές περιπτώσεις κατά την περίοδο της καραντίνας. 

Η βελτίωση του ερωτικού κομματιού των σχέσεων παρατηρήθηκε, συγκεκριμένα, εν μέσω κλίματος αγωνίας για την πορεία του κορωνοϊού, ενώ μεταφράζεται από τους αναλυτές ως κίνηση εκτόνωσης.

Όσοι δεν είχαν, από την άλλη, σταθερές σχέσεις διαπιστώθηκε, σύμφωνα με την έρευνα, ότι δεν δίστασαν να προχωρήσουν σε ερωτικούς πειραματισμούς, εμπλουτίζοντας τις εμπειρίες τους. 

Η νέα έρευνα έρχεται σε αντίθεση με αρκετές που είχαν κυκλοφορήσει το 2020, σύμφωνα με τις οποίες η ερωτική διάθεση είχε σημειώσει πτώση κατά την πρώτη περίοδο της καραντίνας. 

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: