ΝΔ:Με βαριές κουβέντες και αιχμές ξεκίνησε η μάχη του β΄γύρου

Επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και κατά του Αδωνι Γεωργιάδη εξαπέλυσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, με αφορμή την δήλωση του πρώτου ότι επιθυμεί να εξαλείψει τις βαρονίες από την Νέα Δημοκρατία.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεφύγει μια δυο φορές και έχει κάνει ορισμένες προσεγγίσεις προσβλητικές για εμένα» είπε ο κ. Μεϊμαράκης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Κάλεσε μάλιστα τον ανθυποψήφιό του να μην μιλάει για «βαρoνίες» καθώς, όπως είπε, είναι γιος πρώην πρωθυπουργού.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα δεχόταν να πάρει μέρος σε ένα ντιμπέιτ ενόψει του δευτερου γύρου, ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι «αν ο κ. Μητσοτάκης συνεχίσει να με προσβάλλει με αυτόν τον τρόπο δεν θα γίνει ντιμπέιτ» και σχολίασε ότι ο ανθυποψήφιός του «κάνει ζημιά στο κόμμα».

Επίσης εκτίμησε ότι αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είχε βάλει υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης θα τον είχε υποστηρίξει.

Ερωτηθείς για τη στάση των Απόστολου Τζιτζικώστα και Άδωνι Γεωργιάδη, σημείωσε ότι δικαίωμά τους είναι να υποστηρίξουν όποιον υποψήφιο θέλουν. «Και να μην εκλεγώ φίλοι είμαστε» υπογράμμισε εν συνεχεία. Ειδικότερα για τον κ. Γεωργιάδη είπε ότι μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν στην ηγετική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας και ότι ήταν «οι πιο φανατικοί» στην υπερψήφιση του μνημονίου τον περασμένο Αύγουστο.

Ερωτηθείς για την ψηφοφορία στην Βουλή για το σύμφωνο συμβίωσης, ο κ. Μεϊμαράκης καταλόγισε στον κ. Μητσοτάκη ότι, ενώ γνώριζε ότι λόγω προσωπικού προβλήματος δεν μπορούσε να μεταβεί στη Βουλή κατά τη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου, του ζήτησε να τοποθετηθεί δημοσίως για το τι θα ψήφισε. «Είναι γνωστή η θέση μου, ξέρουν οι πάντες ότι θα ψήφιζα αυτή τη συγκεκριμένη διάταξη» συμπλήρωσε και συνέχισε: «Μην μου κάνει μάθημα αυτός που έλειπε από την εκλογή του Προέδρου της Ν.Δ.».

Ερωτηθείς για το δεύτερο γύρο των εκλογών, εκτίμησε ότι το αποτέλεσμα δεν αλλάζει εύκολα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να αναστραφεί. «Δεν θεωρώ τον εαυτό μου ούτε φαβορί ούτε αουτσάιντερ» πρόσθεσε.

«Δεν εξεπλάγην από τη συμμετοχή, περίμενα και περισσότερους» πρόσθεσε, ενώ σημείωσε ότι «όσοι ευαγγελίζονται το νέο, είναι αυτοί που ψήφισαν για τα φαξ».

Παράλληλα, ανέφερε ότι «εγώ δεν κάνω συναλλαγές εν όψει του β’ γύρου, δεν θα δω βουλευτές»

Action24.gr-Politiki

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: