ΝΔ: Όπλα του Παπαδόπουλου βρέθηκαν στον ISIS

Η εκπρόσωπος της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, δήλωσε τη Δευτέρα πως ο μεσάζων στην υπόθεση της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία, Βασίλης Παπαδόπουλος, είναι ο μόνο Έλληνας, όπλα του οποίου βρέθηκαν στον ΙSIS.

Η κα. Σπυράκη υπογράμμισε ακόμα πως ο κ. Παπαδόπουλος καταγράφεται στο σύστημα επιτήρησης πιθανού λαθρεμπορίου όπλων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως κατασκευαστής σφαιρών που βρέθηκαν στη Ράκκα.

Συγκεκριμένα, είπε ότι σφαίρες που έχουν κατασκευαστεί στην περιοχή της Αξιούπολης του Κιλκίς, σύμφωνα με το έγγραφο της ΕΕ με ημερομηνία Ιουλίου του 2014, βρέθηκαν στη Ράκκα.

“Καλούμε την κυβέρνηση να μας εξηγήσει αν ήλεγξε ή όχι τον κ. Παπαδόπουλο, ο οποίος εμφανίστηκε ως ενδιάμεσος, μεταφορέας και ενδιαφερόμενος να επενδύσει στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα”, σημείωσε η κα. Σπυράκη.

“Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις τον βρίσκεις από κάτω”, πρόσθεσε και κάλεσε τους υπουργούς Αμύνης και Εξωτερικών να προσέλθουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

“Το θέμα δεν έχει κλείσει για τη ΝΔ και δεν πρόκειται να κλείσει, μέχρι να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση”, κατέληξε η κ. Σπυράκη.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: