ΝΔ: "Ναι" στο επίδομα Τσίπρα, αν και είναι ψηφοθηρικό

Η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να ψηφίσει “Ναι” στο επίδομα που ανήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, χαρακτηρίζοντάς το ωστόσο ψηφοθηρικό.

Όπως σημειώνει η ΝΔ, υπερψηφίζει γιατί «αποτελεί μια ελάχιστη ανακούφιση στους πολίτες τους οποίους η ίδια η κυβέρνηση έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο», ενώ τονίζει ότι η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα ήταν αποτέλεσμα των πιέσεων που υφίσταται «μετά τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο Καμμένου». «Ο κ. Τσίπρας παίρνει πολλά από τη μία τσέπη και επιστρέφει ελάχιστα στην άλλη. Και για μια ακόμη μια φορά λέει ψέματα στους Έλληνες», σημειώνει ακόμα.

Μάλιστα, η ΝΔ εξηγεί ότι από τα 1,4 δισ. της εξαγγελίας Τσίπρα τα μισά είναι «η υποχρεωτική εφαρμογή της δικαστικής απόφασης επιστροφής των εισφορών στους συνταξιούχους και η έκτακτη επιδότηση της Δ.Ε.Η. που αποτελεί ομολογία της ανικανότητάς του να την εξυγιάνει».

Σύμφωνα με τη θέση της ΝΔ, το μέρισμα θα έπρεπε «να αξιοποιηθεί για τη στήριξη των μακροχρόνια ανέργων, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών του Κράτους».

 

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: