Νάσος Ηλιόπουλος: Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής είναι τεράστια νίκη της Δημοκρατίας

«Τεράστια νίκη για τη Δημοκρατία» χαρακτηρίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, την απόφαση του δικαστηρίου για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5» επεσήμανε ότι «πρόκειται για.μια τεράστια νίκη για όλους τους αγωνιστές του αντιφασιστικού κινήματος, για κάθε δημοκρατικό πολίτη, αλλά και για την οικογένεια του Παύλου Φύσσα που πήρε πάνω της αυτό το βάρος όλα αυτά τα χρόνια».

Ο κ. Ηλιόπουλος επεσήμανε ακόμη «αν πρέπει να διαλέξουμε δύο εικόνες από τη σημερινή ημέρα, η μία είναι η φωτογραφία με τις χιλιάδες κόσμου που φαίνονται από ψηλά, με τους περισσότερους από 40.000 ανθρώπους που συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω από το εφετείο. Η δεύτερη είναι η εικόνα της Μάγδας Φύσσα όταν βγαίνει από την αίθουσα, μετά την απόφαση, να φωνάζει «Γιε μου τα κατάφερες!».

Όσον αφορά την επέμβαση της αστυνομίας, που σημειώθηκε έξω από το Εφετείο και οδήγησε στη διάλυση της συγκέντρωσης, ο κ. Ηλιόπουλος σχολίασε ότι επρόκειτο για μια τεράστια δυσανεξία που έδειξε ο κ. Χρυσοχοϊδης και η αστυνομία απέναντι σε μια γιορτή της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ η μάχη δεν τελειώνει εδώ, «γιατί έχουμε τη μάχη με όλα αυτά που έδωσαν χώρο στη Χρυσή Αυγή, τη μάχη με όλα τα ναι μεν αλλά, και με τη θεωρία των δύο άκρων. Αυτή τη μάχη την έχουμε μπροστά μας όλο το επόμενο διάστημα, καθώς ξαναμπαίνουμε σε ένα μαύρο τούνελ, σε έναν κοινωνικό χειμώνα, μια κατάσταση την οποία σίγουρα ακροδεξιές δυνάμεις θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν».

Πολιτική

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: