Νάνσυ Ρήγκαν και Έλινορ Ρούζβελτ στο ντοκιμαντέρ «Οι Πρώτες Κυρίες» (trailer)

Διαφήμιση – Advertisement

Αυτό το Σαββατοκύριακο, στις 20:00, στο OPEN, θα δούμε σε πρώτο πλάνο τη ζωή της Νάνσυ Ρήγκαν και της Έλινορ Ρούζβελτ, στο ντοκιμαντέρ «First Ladies – Οι Πρώτες Κυρίες». Δύο τελείως διαφορετικές προσωπικότητες, εξαιρετικά δυναμικές που η κάθε μία άφησε το δικό της ισχυρό αποτύπωμα στην πολιτική ζωή της Αμερικής.

Το Σάββατο 18 Ιουνίου, στις 20:00, η ζωή και η δράση της Νάνσυ Ρήγκαν αποκαλύπτεται και καταλαβαίνουμε γιατί παραμένει μια από τις λίγες Πρώτες Κυρίες με εξαιρετικά σημαντική επιρροή στην ιστορία της Αμερικής.
Η Νάνσυ Ρήγκαν είναι ευρέως γνωστή για την πίστη και τον θαυμασμό που έτρεφε για τον σύζυγό της, Πρόεδρο Ρόναλντ Ρήγκαν, αλλά στην πραγματικότητα ο ρόλος της στην πρώτη «χολιγουντιανή» προεδρία ήταν κάτι περισσότερο από απλώς υποστηρικτικός. Μια σειρά από συνεντεύξεις ατόμων που την έζησαν από κοντά, τη χαρακτηρίζουν ως την παραγωγό πίσω από τις κάμερες, κινώντας συνεχώς τα νήματα, ακόμα και παίρνοντας αποφάσεις, όπως σε μια περιβόητη πλέον περίσταση που υπέβαλε στον άντρα της τι να πει.
Από την πρώτη καμπάνια του Ρόναλντ Ρήγκαν για τη Προεδρία το 1980, μέχρι τον θρίαμβο του στη Μόσχα που έδωσε τέλος στον Ψυχρό Πόλεμο το 1987, η Νάνσυ Ρήγκαν δείχνει τη δυναμική της και την ισχυρή επιρροή της στο πολιτικό σκηνικό της Αμερικής.
Την Κυριακή 19 Ιουνίου, στις 20:00, θα δούμε πώς η σκοτεινή παιδική ηλικία της Έλινορ Ρούζβελτ τη στιγμάτισε για πάντα, αλλά έθεσε και τις βάσεις μιας ζωής αφοσιωμένης στη συμπαράσταση των φτωχών και αδύναμων. Ολόκληρη η καριέρα της κινήθηκε στην προάσπιση εκείνων που η φωνή τους δεν μπορούσε να ακουστεί, αλλά και στο κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ φτωχών και πλουσίων, προβλήματα που είναι επίκαιρα ακόμα και σήμερα.
Η Έλινορ βρισκόταν ήδη στην πρώτη γραμμή της μάχης για την επούλωση των πληγών που άφησε το οικονομικό κραχ του 1929, όταν έφτασε στον Λευκό Οίκο, ενώ μέσω της νέας αυτής θέσης κατάφερε να ηγηθεί της καμπάνιας για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

(?)

greek-web-tv.com

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: