Ναγκόρνο Καραμπάχ: Οι Αρμένιοι κατηγορούν τους Αζέρους για εθνοκάθαρση

Η Αρμενία κατηγόρησε το Αζερμπαϊτζάν για «εθνοκάθαρση» μέσω του αποκλεισμού της διαφιλονικούμενης περιοχής του Ναγκόρνο Καραμπάχ, κατά τη διάρκεια μιας ακροαματικής διαδικασίας σήμερα στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Οι αντίπαλες πρώην σοβιετικές δημοκρατίες στον Καύκασο, οι οποίες συγκρούστηκαν σε έναν σύντομης διάρκειας πόλεμο το 2020, προσέφυγαν και οι δύο στο ΔΠΔ, το οποίο εδρεύει στη Χάγη, για να παρέμβει στη σύγκρουση.

Από τα μέσα Δεκεμβρίου, Αζέροι που παρουσιάζονται ως περιβαλλοντικοί ακτιβιστές διαμαρτυρόμενοι για παράνομες, όπως αναφέρουν, αρμενικές μεταλλευτικές δραστηριότητες έχουν αποκλείσει έναν δρόμο — τον διάδρομο Λατσίν — τον μοναδικό που συνδέει την Αρμενία με τον θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Λόγω του αποκλεισμού, η ορεινή περιοχή των περίπου 120.000 κατοίκων στερείται τροφίμων, φαρμάκων και καυσίμων.

Το Γερεβάν λέει πως οι διαδηλωτές υποκινούνται από το Μπακού.

«Τέτοιες κραυγαλέες πράξεις εθνοκάθαρσης δεν έχουν θέση στη σύγχρονη εποχή μας και αυτό το Δικαστήριο είναι η τελευταία ελπίδα για τους Αρμένιους στο Ναγκόρνο Καραμπάχ», είπε ο Αρμένιος εκπρόσωπος στο ΔΠΔ, Γιεγκίσε Κιρακοσιάν.

«Φαίνεται ότι το Αζερμπαϊτζάν έχει κάθε πρόθεση να στραγγαλίσει ανθρώπους αρμενικής καταγωγής», ανεξάρτητα από το ανθρώπινο κόστος, πρόσθεσε.

Το Μπακού απάντησε ότι οι κατηγορίες της Αρμενίας είναι «αβάσιμες».

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: