Να πώς κάνεις το λεμόνι να βγάλει πιο πολύ ζουμί

«Αποθηκεύστε τα εσπεριδοειδή στο ψυγείο, ετοιμάστε τα στον », μας λέει η ιστοσελίδα Serious Eats.

Βάζοντας τα λεμόνια στον φούρνο μικροκυμάτων για 15-20 δευτερόλεπτα, ισχυρίζεται, διασπώνται οι του λεμονιού, αποδίδοντας περισσότερο χυμό.

Το κρύο λεμόνι, αυτό που βγαίνει κατευθείαν από το ψυγείο, θα δώσει τον ελάχιστο δυνατό χυμό. Τα κυστίδια που περιέχουν το ζουμί του απαρτίζονται από τους πολύπλοκους υδατάνθρακες πηκτίνη και κυτταρίνη, οι οποίες επηρεάζονται πολύ από τη .

Αυτό που αποζητούμε λοιπόν βάζοντας τα λεμόνια στον φούρνο μικροκυμάτων είναι να ζεσταθούν λίγο, όχι να κάψουν.

Το Serious Eats παραθέτει ως πηγή της πληροφορίας τόσο το βιβλίο «», όσο και μια …

syntages

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: