Να πώς έβγαλαν κάποιοι το πρώτο τους εκατομμύριο

Σήμερα, με την έκρηξη της τεχνολογίας και την κοινωνική δικτύωση, ο παραδοσιακός τρόπος πλουτισμού μοιάζει ολότελα αλλαγμένος.

Και δύσκολα θα βρεις καλύτερη ιστορία από τον 21χρονο Alex Tew, τον νεαρό εγκέφαλο πίσω από την ιστοσελίδα Million Dollar Homepage, η οποία φιλοξένησε 1 εκατομμύριο pixels διαφημιστικού χώρου έναντι 1 δολαρίου το pixel.

Το Million Dollar Homepage διέθεσε όλο τον χώρο του εντός μόλις 4 μηνών μετά το λανσάρισμά του το 2005. Όσο για τον Alex, που έφτιαξε το site ζητώντας λεφτά για τις πανεπιστημιακές του σπουδές, τα εγκατέλειψε όλα για να ασχοληθεί με το επιχειρείν.

Και δεν είναι φυσικά ο μόνος εδώ…

Ο Scott DeLong λάνσαρε ένα blog που άρχισε να βγάζει άπειρα λεφτά μέσα σε 8 μήνες

Ήταν το 2013 όταν κάποιος Scott DeLong έφτιαξε το blog ViralNova και έβαλε μερικές διαφημίσεις της Google στις σελίδες του. Οχτώ μήνες μετά, καθάριζε εξαψήφια ποσά τον μήνα και εφταψήφια ετησίως χωρίς καν προσωπικό ή χρηματοδότηση από τρίτα κεφάλαια!

Το ViralNova εξαργύρωνε την επιτυχία των ιστοριών του και μέσα σε έναν χρόνο είχε μια βάση 100 εκατ. αναγνωστών μηνιαίως. Ο DeLong πούλησε το πνευματικό του παιδί το 2015 στη Zealot Networks έναντι ποσού που δεν έγινε γνωστό, παράγοντες της αγοράς εκτίμησαν ωστόσο στα 100 εκατ. δολάρια…

Ο Dong Nguyen έφτιαξε μια δημοφιλέστατη εφαρμογή σε μόλις 3 μέρες

Χρειάστηκαν μόλις 3 μέρες για να φτιάξει ο Nguyen το δημοφιλέστερο παιχνίδι του 2014. Παρά το γεγονός ότι το Flappy Bird ήταν δωρεάν, το videogame απέφερε 50.000 δολάρια τη μέρα, τρέχοντας απλώς ένα διαφημιστικό μπάνερ, κάτι που σήμαινε πως έπρεπε να παραμείνει απλώς 20 μέρες στο App Store για να βγάλει το πρώτο του εκατομμύριο.

Έτσι και έγινε. Έπειτα από έναν μήνα, ο Nguyen απέσυρε το παιχνίδι του από την αγορά, στον κολοφώνα μάλιστα της εμπορικής του ακμής, επειδή ένιωσε πως ήταν εξαιρετικά εθιστικό για τους παίκτες.

Ο Peter Dering έφτιαξε μια εταιρία και τη χρηματοδότησε μέσω Kickstarter

Οι πλατφόρμες χρηματοδότησης Kickstarter και Indiegogo έχουν αλλάξει την αγορά. Πολλοί είναι αυτοί που έχουν συγκεντρώσει κεφάλαια άνω του 1 εκατομμυρίου απευθυνόμενοι στον κόσμο, η ιστορία του Peter Dering είναι όμως μοναδική εδώ. Ο νεαρός έφτιαξε την εταιρία ρουχισμού Peak Design με τη βοήθεια του Kickstarter το 2011. Μέχρι σήμερα έχει συγκεντρώσει ωστόσο πάνω από 15 εκατ. δολάρια από έξι ιδέες που κατέβασε στην πλατφόρμα, κάνοντας την εταιρία του τη δημοφιλέστερη της ιστοσελίδας σε όρους χρηματοδότησης.

Η νηπιαγωγός Deanna Jump άρχισε να πουλά μαθήματα online

Ήταν το 2008 όταν μια άγνωστη νηπιαγωγός ξεκίνησε να διαθέτει επ’ αμοιβή τα προγράμματα μαθημάτων της σε άλλους νηπιαγωγούς μέσω της ιστοσελίδας TeachersPayTeachers. Δημιούργησε δηλαδή 99 ολοκληρωμένους κύκλους μαθημάτων και τους παραχωρούσε έναντι 8 δολαρίων τον έναν. Μέχρι το 2012, ήταν πια εκατομμυριούχος! Τα μηνιαία έσοδά της ξεπερνούσαν τα 100.000 δολάρια…

(?)

Πηγή: diethnh

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: