Να ποιοι θέλουν να βουλιάξουν την Αρχόντισσα του Αιγαίου την ΑΝΔΡΟ!…. ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!

Προς αποκατάσταση της αλήθειας στην θρασύτατη επιστολή του προέδρου της Χώρας…

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΣΟΥΣΟΥΔΗΣ

Η αηθέστατη και θρασύτατη επίθεση του Λευτέρη Φραδέλου, προς το πρόσωπό μου, προς συγκεκριμένους δημοτικούς συμβούλους και προς την οικονομική υπηρεσία του Δήμου, ξεπέρασε κάθε όριο.

Είναι η δεύτερη φορά που δημοσιεύει ανάλογη επιστολή και αυτή τη φορά θα βρεθεί ενώπιον των ευθυνών του.

Κύριε Φραδέλο

Είσαστε δυστυχώς κατώτατος των περιστάσεων και φαίνεται ότι δεν έχετε καταλάβει τον ρόλο σας στο παραμικρό.

Η θέση σας ως τοπικού προέδρου της δημοτικής ενότητας Άνδρου είναι μια πολύ υπεύθυνη θέση που σε καμία περίπτωση δεν τιμάτε με τη στάση σας.

Οι εποχές της αλόγιστης σπατάλης του δημοσίου χρήματος έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Έχουμε χρέος να διαχειριστούμε με απόλυτη διαφάνεια και απόλυτη αξιολόγηση τα του Δήμου.

Ως πρόεδρος του Τοπικού Χώρας Άνδρου έχετε υποχρέωση να εργάζεστε στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας, που είναι πάρα πολλές και γι΄ αυτόν ακριβώς το λόγο πληρώνεστε, λαμβάνοντας αντιμισθία κάθε μήνα!!!

Στην κατάπτυστη επιστολή σας, είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω για αποκατάσταση της αλήθειας:

1. Και βέβαια σας είδα προσωπικά προκειμένου να φτιάξουμε έναν συνδυασμό που θα ήταν ικανός να δρομολογήσει μια πορεία ανάπτυξης για τον τόπο μας. Δεν θα μπορούσα να σας μιλήσω τηλεφωνικά ή με έγγραφο προκειμένου να συζητήσουμε για την συγκρότηση του συνδυασμού μας, που βάσει νόμου έπρεπε να έχει 118 συμπολίτες μας.

2. Ποτέ δεν σας είπα να παραιτηθείτε και λέτε . Πώς θα μπορούσα να πω σε κάποιον συνεργάτη μου να παραιτηθεί και μάλιστα πριν την ορκωμοσία και πριν δείξει τι μπορεί να προσφέρει; Η αλήθεια είναι ότι σας είπα, ότι για να έχει κάποιος ανοιχτή επαγγελματική συνεργασία με τον Δήμο, όπως μου ζητήσατε, δεν μπορεί να είναι αιρετός και στην περίπτωση που επιμείνετε να έχετε συνεργασία επαγγελματική με τον Δήμο θα έπρεπε να παραιτηθείτε.

Ξέρετε πολύ καλά ότι όποιος είναι αιρετός, δεν μπορεί να συμβληθεί για ποσό μεγαλύτερο από 5000 τον χρόνο για παροχή υπηρεσιών ή εργασίας προς τον Δήμο. Στο πλαίσιο αυτό σας βοηθήσαμε, προκειμένου να μπορεί ο Δήμος να αγοράζει και από το κατάστημά σας. Πάντα με νόμιμο τρόπο.

3. Και βέβαια σας είπα να βάλετε πλάτη για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες. Το ίδιο λέω κάθε μέρα σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους και προέδρους των χωριών. Το ίδιο λέω και σε φίλους που αγαπούν την Άνδρο και μας στηρίζουν με κάθε τρόπο. Τα προβλήματα είναι δεκάδες και μας ξεπερνούν. Οι κανονικές ώρες εργασίας δεν φτάνουν για να τα λύσουμε, συνεπώς πρέπει να υπερβάλλουμε εαυτόν για τον κοινό σκοπό, αυτή είναι και η έννοια του «βάζω πλάτη».

Βάζω πλάτη, σε κάθε περίπτωση, δεν σημαίνει ότι μετά ζητώ ως αμοιβή «τον ουρανό με τ΄ άστρα», γιατί πολύ απλά, τότε δεν μιλάμε για συνεισφορά αλλά για καθαρή επαγγελματική σχέση και μάλιστα πανάκριβη στην περίπτωσή σας.

4. Δυστυχώς από τον Οκτώβρη του 2015 είστε απών στις περισσότερες περιπτώσεις από τα προβλήματα της περιοχής και από τα καθήκοντά σας. Είναι κάτι που το κατανοώ, ίσως γιατί δεν μπορείτε, ίσως γιατί θέλετε ανταμοιβή για κάτι που είναι στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας, αλλά τότε πρέπει να υποβάλλετε την παραίτησή σας και όχι να τρέχουν άλλοι για εσάς ενώ εσείς να παίρνετε κάθε μήνα τον μισθό σας από τον Δήμο, δημιουργώντας πολλές φορές προβλήματα στους αντιδημάρχους, τον υπεύθυνο ύδρευσης και σε αρκετές περιπτώσεις με μένα που ερχόσαστε όταν είχατε θέμα με τους ως άνω, προκειμένου να παίξω τον ρόλο του διαιτητή στις καθημερινές σας συγκρούσεις με τους συνεργάτες σας.

5. Είναι ψέματα ότι δεν έχετε πάρει χρήματα από τον Δήμο αφού:

Η επιχείρησή σας, που είναι στο όνομα της συζύγου σας και εσείς, έχετε λάβει:

Το 2014 από τον Δήμο Άνδρου το ποσό των 19.504 ευρώ.

Το 2015 από τον Δήμο Άνδρου το ποσό των 15.926,25 ευρώ.

Το 2016 από τον Δήμο Άνδρου το ποσό των 8.508,98 ευρώ.

Το 2017 από τον Δήμο Άνδρου το ποσό των 7.012,65 ευρώ.

Από τον Σεπτέμβρη του 2014 μέχρι σήμερα έχετε λάβει ως αντιμισθία το ποσό των 10.500 ευρώ.

6. Όσον αφορά το τεχνικό πρόγραμμα της Χώρας. Θα σας θυμίσω ότι ο τελικός σχεδιασμός του τεχνικού προγράμματος ολοκληρώνεται με την σύγχρονη απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής του Δήμου, που αποτελείται από τους Αντιδημάρχους και προεδρεύει ο Δήμαρχος. Εσείς πήρατε απόφαση μόνος σας, ενώ οφείλατε να ενημερώσετε πρώτα για τους σχεδιασμούς σας. Είχατε υπολογίσει 21.000 ευρώ περίπου στο τεχνικό πρόγραμμα για προμήθεια υδραυλικών!!! ειδών, ενώ είχατε αγνοήσει άλλα σημαντικά έργα.

Η μελέτη του παιδικού σταθμού της Χώρας έπρεπε να έχει συμπεριληφθεί στο τεχνικό πρόγραμμα αλλά δεν την συμπεριλάβατε, όπως δεν συμπεριλάβατε τα τοιχία αντιστήριξης στα Λειβάδια, στο Βραχνού, στη Χώρα, στο Παραπόρτι (στο parking). Τα υπόλοιπα χρήματα για το χρέος μας στο δρόμο της Παναχράντου, έργα οδοποιίας και ασφαλτοστρώσεις και άλλα σημαντικά έργα, τα οποία ούτε καν είχατε υπολογίσει.

7. Όσο για τα 25.000 ευρώ που ζητάτε για τις επισκέψεις που κάνατε προκειμένου να διαπιστώσετε βλάβες και σε κάποιες περιπτώσεις να τις αποκαταστήσετε, χρεώνοντας με επίσκεψη επαγγελματία τον Δήμο, το αφήνω στην κρίση του λαού της Άνδρου. Για διάστημα 5 μόλις μηνών -από Μάιο του 2015 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2015- ζητάτε από τον Δήμο 25.000 ευρώ!!!!!! (δηλαδή 5.000 ευρώ το μήνα!) για εργασίες που είναι στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας, αφού λαμβάνετε αντιμισθία.

Τα χρήματα του Δήμου δεν είναι τσιφλίκι κανενός.

Η αήθης συμπεριφορά σας και το απύθμενο θράσος σας, προσβάλλει και συκοφαντεί ανθρώπους με μεγάλη στο νησί που δίνουν καθημερινό αγώνα για τον τόπο που υποσχεθήκαμε, δίνοντας όρκο όλοι μαζί, να υπηρετήσουμε.

Είστε απών από τον συνδυασμό με τον οποίο εκλεχθήκατε και κυρίως είστε απών από τα καθήκοντά σας, αδιαφορώντας για την ψήφο των συμπολιτών μας που σας τίμησαν και σας εμπιστεύθηκαν.

Λυπούμαστε αλλά δεν θα ανταποκριθούμε στην εκβιαστική και υποκριτική σας επιστολή.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΣΟΥΣΟΥΔΗΣ….

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η  Λευτέρη Φραδέλου προέδρου Τοπικού Χώρας Άνδρου στο…. Αγαπητό «Εν Άνδρω»!

Αποφάσισα σήμερα μετά από πολύ σκέψη να γράφω δημόσια για μια σειρά θλιβερά πολιτικά γεγονότα και πολιτικές συμπεριφορές και με τη χρονική σειρά που συνέβησαν και έχουν να κάνουν με την ακύρωση της λειτουργίας επί τρία του Τοπικού της Χώρας Άνδρου στο οποίο είμαι πρόεδρος.

Μια εβδομάδα πριν τις εκλογές του 2014 ο κύριος Σουσούδης με την γυναίκα του με επισκέφθηκε στο κατάστημα που διατηρώ και προσπάθησε να πείσει εμένα και τη σύζυγο μου ώστε να μπω στον συνδυασμό μαζί του. Μετά από μια πολύωρη συζήτηση λόγω των ενδοιασμών μου, δέχτηκα αφού πρώτα μου είχε υποσχεθεί ότι μαζί θ’ αλλάξουμε την Άνδρο μας για το καλό των παιδιών μας.

Αφού έγιναν οι εκλογές και εκλέχτηκα πρώτος σε ψήφους με τη στήριξη του κόσμου είχα την υποχρέωση να τιμήσω την ψήφο τους πράττοντας αυτά που είχαμε υποσχεθεί προεκλογικά.

Μια εβδομάδα πριν από την ορκωμοσία μετά από πρόσκληση του “πρωτάρη” δημάρχου στο ιατρείο του στο Κέντρο Υγείας πήγα μαζί με τη σύζυγο μου και προς μεγάλη μου έκπληξη, ενώ περίμενα να συγχαρεί ο ένας τον άλλον και να προχωρήσουμε μαζί όπως μας είχε υποσχεθεί, εκείνος με χτύπησε “φιλικά” στην πλάτη και μου ζήτησε να παραιτηθώ πριν ορκιστούμε ώστε να με αντικαταστήσει… λέγοντάς μου να δηλώσω δημόσια σε όλον αυτόν τον κόσμο που με στήριξε ότι ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ!!!!!

Φυσικά αρνήθηκα το οποίο φάνηκε να τον εξόργισε πολύ. Έτσι, από την πρώτη μέρα της θητείας μας και λόγω της άρνησης μου, αφαιρέθηκαν όλες οι αρμοδιότητες από τα μέλη του τοπικού με αποτέλεσμα μετά από δυο χρόνια να έχουμε την πρώτη παραίτηση ενός άξιου και ενεργού μέλους της κύριας Νόνας Φωτεινής.

Όλο αυτό το διάσημα μέχρι σήμερα ο δήμαρχος αγνοεί όλες τις προτάσεις που κατέθετα ως πρόεδρος, καθώς και αιτήσεις από τους πολίτες για διάφορα θέματα που αφορούσαν την καθημερινότητα όπως καθαριότητα, ύδρευση, αποχέτευση, φωτισμού και άλλα. Υποστηρίζοντας, σε κάθε αίτημα του τοπικού, ότι δεν υπάρχουν χρήματα αναιρώντας έτσι όλες τις προεκλογικές του υποσχέσεις.

Κι όμως υπάρχουν χρήματα και αναφέρονται σε αυτά που αναλογούν στο τοπικό (σχεδόν 70.000 ευρώ) κάθε χρόνο. Κι αυτά επιπλέον των ανταποδοτικών τελών που πληρώνουμε αδρά οι Ανδριωτες ώστε να τους παρέχονται οι υπηρεσίες του δήμου, όπως και το ποσό της Παγίας που αναφέρεται στα έκτακτα.

Κάθε χρόνο σαν τοπικό καταθέταμε τεχνικό πρόγραμμα για απορρόφηση των 70000 και αφορούσαν μικρά τεχνικά έργα. Όμως ο δήμαρχος χωρίς να μας ενημερώνει και χωρίς την συγκατάθεσή μας άλλαζε το πρόγραμμα, στην συνέχεια έκανε αναμόρφωση προϋπολογισμού και από συγκεκριμένα έργα γενίκευε τις προτάσεις με αποτέλεσμα να μην έχει γίνει μέχρι σήμερα κανένα στο δημοτικό διαμέρισμα Άνδρου.

Στο διάστημα των τριών ετών τις λίγες φορές που με έχει δεχτεί στο γραφείο του πρωταρχικό του μέλημα ήταν να μου ζητήσει άλλες δυο φορές την παραίτηση μου. Προφανώς τα δικά μου θέλω σαν πρόεδρος ήταν πολλά και δεν συμβάδιζαν με τα δικά του.

Κορυφαίο όλων όμως ήταν να με εκμεταλλευτεί οικονομικά χρησιμοποιώντας την επαγγελματική μου ιδιότητα ως υδραυλικός κατά την περίοδο του ατυχήματος που συνέβη στον μόνιμο υδραυλικό του Δήμου. Τότε με εντολές του τότε αντιδημάρχου ύδρευσης και εις γνώση του δημάρχου χρησιμοποιήθηκα πέραν της αρμοδιότητας του προέδρου ως ιδιώτης υδραυλικός με παροχή εργασίας, (όπως και άλλοι συνάδελφοι παρέχουν τις υπηρεσίες τους έως και σήμερα αμειβόμενοι για αυτές) αποκαθιστώντας βλάβες στο δίκτυο της ύδρευσης – αποχέτευσης υποσχόμενος για όλες αυτές τις έκτακτες βλάβες την νόμιμη πληρωμή μου ως ιδιώτης υδραυλικός λέγοντας μου χαρακτηριστικά: ΒΑΛΕ ΠΛΑΤΕΣ και θα αμειφθείς μελλοντικά και σε εύλογο χρονικό διάστημα όπως και οι υπόλοιποι συνάδελφοί σου.

Οι εργασίες έχουν κατατεθεί στον δήμο με αριθμό πρωτοκόλλου και ανέρχονται περίπου στα 25.000 ευρώ!!! Όμως όλα τα χαρτιά έχουν καταλήξει στο συρτάρι χωρίς κανένας αρμόδιος να πράττει τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να προχωρήσουν σε αντίθεση με εργασίες που πραγματοποιήθηκαν από συναδέλφους μεταγενέστερα των δικών μου και ήδη έχουν εξοφληθεί.

Μην έχοντας άλλους τρόπους να με κάνει να σιωπήσω για τα κακώς κείμενα και να παραιτηθώ χτυπάει μια πενταμελή οικογένεια γνωρίζοντας ότι οι βιοποριστικοί μας πόροι προέρχονται καθαρά και μόνο από την εργασία μου. Εγώ όμως συνεχίζω και δεν παραιτούμαι. Και ζήτω την στήριξη των συμπατριωτών μας μπροστά σε μια απαράδεκτη πολιτική διαδικασία και στις κακές πολιτικές συμπεριφορές που έχουν επιπτώσεις στην Χώρα Άνδρου ο δήμαρχος Θ. Σουσούδης…

Λευτέρης Φραδέλος

Πρόεδρος Τοικού Χώρας Άνδρου

Χώρα, 3 Αυγούστου 2017

ellada

Tags: , , , , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: