«Να γίνει και νωρίτερα από το εξάμηνο η τρίτη δόση» προτείνει ο Αθανάσιος Τσακρής

«Τα άτομα που έχουν λάβει την τρίτη δόση, έχουν 5-10 φορές λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν από αυτούς που έχουν κάνει μόνο δύο δόσεις και 25 φορές λιγότερες πιθανότητες από τους ανεμβολίαστους», δήλωσε ο αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ

Για τη σημασία χορήγησης της τρίτης δόσης εμβολίου  μετά και το νέο μαύρο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων με 7.335 μολύνσεις, μίλησε ο αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Τσακρής, ο οποίος διεμήνυσε ότι καλύτερα είναι να «γίνει η τρίτη δόση και πριν από τους έξι μήνες».

Όπως επεσήμανε στονβ Ant1, «το εμβόλιο έναντι του κορωνοϊού δεν λειτουργεί με την λογική του εμβολίου πχ. έναντι της ιλαράς ή της ερυθράς. Όπως έχει αποδείξει η πρόσφατη εμπειρία από το Ισραήλ, είναι σημαντική η χορήγηση της τρίτης δόσης για την προστασία των πολιτών. Τα άτομα που έχουν λάβει την τρίτη δόση, έχουν 5-10 φορές λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν από αυτούς που έχουν κάνει μόνο δύο δόσεις και 25 φορές λιγότερες πιθανότητες από τους ανεμβολίαστους».

«Καλύτερα είναι να γίνει η τρίτη δόση και πριν από τους έξι μήνες, διότι δεν είναι για όλους ίδιος ο βαθμός ανοσίας. Νομίζω και η Κυβέρνηση κινείται σε μια τέτοια κατεύθυνση, να ανοίξει η πλατφόρμα και να γίνεται η τρίτη δόση και περάσει εξάμηνο από την δεύτερη δόση», προσέθεσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας του ΕΚΠΑ.

Ο Αθανάσιος Τσακρής εξήγησε στη συνέχεια ότι θα είναι καθοριστικός για την αντιμετώπιση της πανδημίας ο εμβολιασμός των παιδιών κάτω των 12 ετών.

«Χώρες με εντατικό πρόγραμμα εμβολιασμού σε μικρές ηλικίες είχαν μια σημαντική πρόοδο στην αντιμετώπιση της πανδημίας», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «πιστεύω ότι θα παίξει σημαντικό ρόλο στην διαχείριση της πανδημίας η χορήγηση εμβολίου σε παιδιά έως 12 ετών, το πιο σημαντικό όμως είναι να αντιληφθούμε όλοι πόσο σημαντικό είναι να γίνει η “αναμνηστική” δόση και κυρίως από εκείνους που έχουν κάνει το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson, ώστε να ενισχυθεί άμεσα η ανοσία τους».



.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: